Adjudicades les obres del nou Palau de Justícia de Tortosa

    El nou equipament es construirà al solar del carrer de la Mercè, està previst que les actuacions comencin a fer-se a l’estiu i durin uns 20 mesos

    Les obres del nou Palau de Justícia de Tortosa, que es preveu que comencin a l’inici de l’estiu, han estat adjudicades a l’empresa Copisa Constructora Pirenaica SA, per un valor de 3,9 MEUR sense IVA. Està previst que les obres s’iniciïn al juny i durin uns 20 mesos. El nou equipament es construirà al solar del carrer de la Mercè, de 850 metres quadrats, propietat de la Generalitat. Serà un edifici amb una superfície útil de 3.300 metres quadrats, distribuïts entre una planta baixa i tres pisos d’alçada. Amb el nou edifici, les dues seus judicials de Tortosa sumaran més de 7.500 metres quadrats, que faran duplicar l’actual espai de l’administració judicial. S’espera que el nou Palau de Justícia pugui funcionar a ple rendiment el 2019.

    La nova construcció inclourà cinc jutjats d’instrucció, el jutjat de guàrdia, el registre civil i els serveis forenses, i tindrà una zona de detinguts. Justícia tancarà els dos jutjats penals que hi ha actualment al carrer Comerç i els traslladarà cap a l’edifici antic, just davant del solar on es farà el nou Palau, on compartiran espai amb la Fiscalia i el jutjat social. A l’antiga caserna dels Mossos d’Esquadra, al barri de Ferreries, on ara hi ha els jutjats penals, s’hi ubicarà l’arxiu judicial de Tortosa.