Adif licita la renovació de les vies de l’estació de Tortosa

  S'instal·laran travesses polivalents que permetran la futura adaptació a l'ample internacional

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  Adif ha licitat un contracte d’obres per renovar les vies de l’estació de Tortosa. Els treballs, amb un pressupost de 586.838 euros, duraran tres mesos. L’actuació es concentrarà en les cinc vies per les quals circulen els serveis de la línia R16 de Rodalies, entre l’estació de França de Barcelona i la capital del Baix Ebre. L’operació comprèn la instal·lació de carril de 54 quilos, la instal·lació de travesses polivalents -que han de permetre la futura adaptació a l’ample internacional-, la renovació total de la capa de balast, l’adequació dels desviaments o canvis d’agulla i la instal·lació de quatre aparells de dilatació.

  A més, es rehabilitaran les connexions elèctriques, es construiran nous topalls de formigó i es col·locaran noves canonades del sistema de drenatge per a millorar les condicions d’evacuació de l’aigua de la plataforma.

  Segons Adif, s’optimitzaran els paràmetres geomètrics de la superestructura, millorant els nivells de seguretat, fiabilitat i eficàcia per garantir un servei adequat per als tràfics de viatgers i mercaderies.

  Els treballs es planificaran amb l’objectiu de reduir en la mesura del possible les afectacions al tràfic ferroviari.