Adam Tomàs, candidat d’ERC, aconsegueix la majoria absoluta a Amposta

Som Amposta i PSC aconsegueixen dos escons cadascun i Junts per Amposta un

El republicà Adam Tomàs ha revalidat l’alcaldia d’Amposta ampliant amb cinc regidors més la majoria absoluta que havia obtingut fa quatre anys. Esquerra d’Amposta-ERC ha arrasat a les urnes aquest 26M aconseguint setze regidors i podrà governar, novament, sense dependre de pactes amb altres forces. Els republicans han capitalitzat l’alcaldia després de 28 anys de majories convergents. Precisament, els hereus d’aquesta formació, Junts per Amposta, amb Manel Masià com a cap de llista, s’han enfonsat perdent sis dels set regidors que havien obtingut el 2015. No només això: la formació nacionalista, amb només 750 vots, deixa de ser la principal força de l’oposició. En aquest cas, Som Amposta, de l’exPxC German Ciscar, s’ha convertit en la segona força més votada, sumant també un segon regidor.

ERC ha aconseguit, fins i tot, superar de llarg el nombre de vots que van sumar a les generals del 28A o els 4.400 de fa quatre anys i han arribat als 6.100. A molta distància, amb dos regidors, Som Amposta consolida l’aposta de Ciscar per una oposició de to contundent, destapant alguns dels casos que van acabar portant l’exalcalde convergent, Manel Ferré, als jutjats.

Per davant de Junts per Amposta s’ha situat també el PSC de Francesc Miró, que no ha pogut estirar una part important dels votants que es van decantar pels socialistes a les eleccions generals de fa un mes i conserva els dos regidors aconseguits fa quatre anys. Finalment, ni Cs –que es presentava per primer cop-, ni Podem, ni Demòcrates de Catalunya han obtingut representació.