Activen un dispositiu de reforç d’hivern al CAP Tàrraco per descongestionar les urgències

    Es posarà en marxa dissabte i s'allargarà fins al 31 de març

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    Un nou dispositiu es posarà en funcionament dissabte a Tarragona com a reforç durant la temporada d’hivern i per intentar descongestionar les urgències. Concretament, el CAP Tàrraco funcionarà en servei continuat els dissabtes a partir de les tres de la tarda i els diumenges i festius des de les vuit del matí a les nou del vespre. Aquest dispositiu, que s’allargarà fins al 31 de març, ja es va posar en marxa l’any passat per aquestes dates i ara s’amplia amb un equip mèdic més. Segons ha explicat el gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, Ramon Descarrega, l’objectiu és atendre els pacients amb patologies de baixa complexitat que arribin per iniciativa pròpia o els derivats de les urgències de l’hospital Joan XXIII.
    Segons ha explicat Descarrega, hi haurà dos equips, un de nou per part de l’ICS i l’equip que treballa al CAP Muralles. “Aquest equip que funcionalment depèn de GIPSS anirà al CAP Tàrraco i així unifiquem recursos”, ha detallat. D’aquesta manera, se centralitzen les urgències des de l’hospital Joan XXIII, que derivarà alguns pacients al CAP Tàrraco segons la seva afectació, el CAP Tàrraco i l’hospital Santa Tecla. A banda, també es prestarà atenció domiciliària.

    El gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona ha fet un bon balanç de la posada en marxa del dispositiu l’any passat, tot i que ha admès que va coincidir amb una campanya de la grip que “no va ser de les més dures”.