Activen l’INUNCAT per acumulació de pluja a l’Alt Empordà i Terres de l’Ebre

El Servei Meteorològic de Catalunya SMC preveu que es puguin superar els 100 l/m2 avui a l’Alt Empordà i demà a les Terres de l’Ebre. D’altra banda, el fort onatge es mantindrà fins dimecres i afectarà tot el litoral català.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest tarda l’Alerta del Pla INUNCAT per l’episodi d’acumulació de pluja a l’Alt Empordà i a les Terres de l’Ebre així com pel temporal marítim amb onades superiors als 2,5 metres que es mantindrà fins dimecres a tot el litoral català.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) les precipitacions podran acumular més de 100 l/m2 en 24 hores. a l’Alt Empordà avui i a les Terres de l’Ebre demà. A la zona del Massís dels les acumulacions podrien arribar fins als 150 l/m2 en 24 hores.

Pel que fa al temporal marítim, el Servei Meteorològic de Catalunya informa que les onades podran superar els 2,5 metres fins al dimecres a tot el litoral català (maragassa). El vent bufarà de component est i hi haurà mar de fons de component est.

Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil ja s’ha fet arribar aquest avís a tots els municipis afectats, i s’ha demanat que es faci el tancament preventiu de tots els guals i punts inundables que hi hagi.

Es recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure.

Cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants. Tingueu ben presents els consells davant fortes pluges que podeu trobar a interior.gencat.cat/inundacions

Trobareu tots els consells per onatge i pluges al web interior.gencat.cat i podeu fer seguiment de les incidències i evolució de l’episodi al compte de twitter, facebook i instagram @emergenciescat