Actes del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

  Les regidories de Benestar Social i de Participació de l'Ajuntament de Reus han programat diferents actes en commemoració a aquest dia

  L’Ajuntament de Reus, a través de les regidories de Benestar Social i de Participació, Ciutadania i Transparència, en col·laboració amb l’Institut Català de les Dones, organitza aquest divendres 24 de novembre a les 13 h a l’Auditori del Palau Bofarull de la Diputació (carrer de Llovera, 15) l’acte institucional amb motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones, que es commemora a tot el món el 25 de novembre. Prèviament, s’han programat tota una sèrie d’activitats per conscienciar la ciutadania entorn d’aquesta problemàtica.

  Aquest any 2017, el manifest unitari de la Generalitat de Catalunya, les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis ha estat escrit per la periodista Mònica Planas. Es tracta d’una crida a l’empoderament de les dones i d’una interpel·lació molt directa a totes aquelles persones que des de diferents àmbits són còmplices amb la violència masclista: violadors; abusadors; assetjadors; maltractadors; als i les que callen, però saben què passa; mitjans de comunicació, publicitat; empresaris de l’oci nocturn; professionals de la judicatura, l’advocacia, la medecina forense, i cossos policials.

  Activitats programades

  El 24 de novembre a les 13:00h tindrà lloc l’acte Institucional i lectura del manifest unitari del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, a l’Auditori del Palau Bofarull de la Diputació (carrer de Llovera, 15) i organitzat per l’Institut Català de la Dona de la Generalitat de Catalunya, Diputació de Tarragona i Ajuntament de Reus. El mateix dia, 24 de novembre es realitzarà una acció conjunta de les persones referents d’igualtat dels Instituts de la ciutat i de l’alumnat del Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) de Promoció d’Igualat de Gènere de l’Institut Gaudí. En aquest cas, l’activitats està organitzada per Joventut i el Casal de les Dones.

  El 29 de novembre, a les 17:30h es llegiran contes igualitaris dins el cicle Contes a cau d’orella, a la Biblioteca Central Xavier Amorós (carrer de l’Escorxador, 1) i organitzat pel Casal de les Dones. L’endemà, 30 de novembre a les 17:30h, es repetirà la mateixa activitat, en aquest cas a la Biblioteca Pere Anguera (carrer de Joan Salvat Papasseit, 14).

  Finalment, el 12 de desembre a les 11:00h, tindrà lloc la ponència ‘Violència masclista, filles i fills, víctimes invisibles’, a càrrec de l’Oriol Ginés Canales, psicòleg i vicepresident de l’Associació CONEXUS. Per participar en aquesta activitat la inscripció és gratuïta, però cal confirmar l’assistència a: https://serveis.reus.cat/jornades/ Auditori de la Sala Santa Llúcia (raval de Robuster, 34). Aquesta darrera activitat està organitzada per la regidoria de Benestar Social.