Acte de lliurament de la desena edició del Premi Mila de Periodisme de Lleida

  A la trobada s’ha destacat la importància del paper dels mitjans en la igualtat de gènere

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  Avui s’ha celebrat la desena edició dels Premis Mila del Periodisme. La Paeria ha atorgat tres premis per reivindicar la igualtat de gènere en motiu del dia de la dona. Els premis es diferenciaven en tres categories diferents: fotoperiodisme, premsa escrita i mitjans digitals. Les dones premiadas han estat: la Daniela Frechero, Elianne Ros i Emanuela Zucale. Durant la trobada s’ha manifestat el gran paper dels mitjans de comunicació per poder lluitar i acabar la desigualtat de gènere.

  El primer premi lliurat ha sigut el de fotoperiodisme per Daniela Frechero pel seu reportatge “Slum Soccer: las chicas poderosas del futbol indio”, publicat a El País Planeta Futbol. En la categoria de premsa escrita el premi ha sigut per Elianne Ros i el seu article “Talons per conveni”, publicat a La Vanguardia. L’últim premi, a la categoria de mitjans digitals, ha sigut per Emanuela Zucale pel seu treball “UNCUT, La lucha de las mujeres contra las mutilaciones genitales femeninas”, publicat a El País Digital. Zucale no ha pogut assistir a la trobada per motius laborals, tot i així ha enviat una carta per deixar constància del seu pensament i el seu agraïment. El premi a l’audiovisual no ha sigut entregat a causa que no hi havia candidatura.

  Àngel Ros, l’alcalde de Lleida, acompanyat per altres personalitats com la degana del Col·legi de Periodistes o el president del Col·legi de Periodistes de la demarcació de Lleida; han dedicat unes paraules al acte. Gran part dels participants han destacat la importància dels mitjans per combatre la desigualtat de gènere i el necessari compromís dels periodistes, tant de gènere masculí com femení.

  INGRID PINO