Acord de la Paeria amb el FiF Lleida per la construcció de dos nous camps de futbol a Ciutat Jardí

  L’alcalde, Àngel Ros, ha firmat avui els convenis que ho permetran amb el president del club, Josep Maria Culleré, i ha destacat que aquesta actuació beneficiarà a tots els veïns del barri

  L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha firmat avui dos convenis amb el president del club FiF Lleida, Josep Maria Culleré, per tal de promoure la construcció dels nous camps de futbol de Ciutat Jardí, que esdevindran la seu d’aquest club lleidatà, que s’encarregarà també de la seva gestió.

  El paer en cap ha destacat que el FIF és un club amb un projecte educatiu “utilitza l’esport per trametre valors als nostres joves” i ha celebrat que després de força temps s’hagi pogut arribar a una solució per portar endavant aquest projecte, que beneficiarà a tot el barri de Ciutat Jardí. “És un espai públic de propietat de tots els lleidatans del qual en fa un ús prioritari i ho gestiona el FiF Lleida. Crec que el barri hi guanya. Si mirem la continuïtat de l’espai, que després dels camps de futbol hi hagi l’Arborètum dona a tota aquella zona una component verda i paisatgísticament atractiva. En conjunt tots els veïns del barri hi guanyen”, ha afirmat l’alcalde.

  Per la seva part, el president del club, Josep Maria Culleré, ha ressaltat la filosofia que guia al club, que du per nom Futbol i Formació (FiF), i que prioritza els valors i les actituds per davant de l’èxit en les competicions, amb una figura com és la del coordinador pedagògic pionera en vetllar per aquestes qüestions.

  La tinent d’alcalde i regidora de les Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports, Montse Parra, ha assenyalat com aquest projecte que des del principi la va seduir per la seva aposta pels valors educatius en l’esport, s’ha anat consolidant, i ha afirmat que la ciutat ha d’enorgullir-se de l’aposta que fa per l’esport i la cultura amb nous equipaments com aquest.

  L’acord, similar al que s’ha firmat amb altres clubs de la ciutat, contempla que el club assumirà les obres de construcció dels dos camps, de futbol 7 i futbol 11, mitjançant un crèdit, així com la gestió de l’equipament. L’Ajuntament atorgarà una subvenció plurianual durant un període de quatre anys que servirà per a fer front al retorn d’aquest crèdit i mantindrà la propietat final de totes les instal·lacions. El projecte es troba ara en fase de licitació i podrà estar llest el 2019.

  El Club FiF Lleida va néixer l’any 2007 i compta amb 400 jugadors distribuïts en 26 equips de diferents categories. Actualment desenvolupa les seves activitats a les pistes del Camp Escolar.

  A l’acte de firma del conveni també han assistit els regidors Paco Cerdà, José Luis Osorio i Joan Vilella.