A les Terres de l’Ebre, un servei funerari bàsic costa més de 2.500 euros

    La capital de demarcació més cara és Lleida mentre que Barcelona té els serveis funeraris bàsics més econòmics

    La factura d’una defunció a Catalunya no baixa dels 2.000 euros, segons les dades de diverses funeràries consultades per l’ACN. Són dades facilitades per les principals empreses del sector, Mémora i Àltima, que tenen més d’un 85% de la quota de mercat de la capital catalana. Tot i això, Barcelona és la capital de demarcació amb els serveis funeraris bàsics més econòmics. A Girona i Tarragona el mínim ofert per les funeràries és d’uns 2.500.

    A les Terres de l’Ebre, el cost d’un servei funerari bàsic, amb les prestacions mínimes, es pot contractar a partir dels 2.500 euros, aproximadament, segons ha explicat a l’ACN el gerent de l’empresa Remsa, Manel Conesa. Aquest preu inclouria la tramitació de la documentació, la caixa i el trasllat al cementiri, principalment, però deixa fora el cost del nínxol, el tanatori, les flors o cerimònia. En canvi, el preu mitjà del servei funerari habitual, que se sol fer “a mida del client”, rondaria entre els 4.500 i els 5.000 euros. Aquest sí que inclouria el paquet “complet”, amb tanatori, flors o cerimònia, depenent el preu també de la qualitat de la caixa i de l’enterrament o la incineració -opció més cara aquesta última-.

    Segons Conesa, a les zones rurals continua predominant encara l’opció de la sepultura en detriment de la cremació -només entre un 30 i un 35% dels casos-. Apunta que, de moment, les empreses funeràries “low cost”, a qui acusa de “contaminar el mercat”, encara no operen al territori.