95% d’ocupació en el turisme rural de muntanya durant el pont

  En canvi, l'estació d'esquí del Port del Compte ha registrat unes xifres insuficients amb només uns 3.800 esquiadors durant tots els dies de festa

  temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts
  Imatge d'arxiu de l'estació solsonina del Port del Comte
  Les cases de turisme rural a les comarques de muntanya de la Catalunya Central han assolit entre el 90 i el 95% d’ocupació durant el pont de la Puríssima, especialment durant el cap de setmana. Les bones previsions s’han complert i el sector tanca un “bon” pont degut a la recuperació econòmica i també al fet que, enguany, els festius han caigut bé, amb un dimecres i un divendres no laborable. Per altra banda, com ja és habitual en aquestes dates, el sector hoteler i de la restauració d’Osona ha tingut també un bon pont gràcies al fet que, durant aquests dies, han coincidit a la comarca dos esdeveniments amb fort reclam turístic, el Mercat Medieval de Vic i la Fira de l’Avet d’Espinelves. Tots dos solen atraure entre 80 i 100.000 persones a la comarca i això, conseqüentment, acaba revertint en uns bons nivells d’ocupació a les cases i hotels. L’altra cara de la moneda la representa l’estació d’esquí del Port del Compte, al Solsonès, on tan sols hi han passat uns 3.800 esquiadors durant tots els dies de festa.
  El client majoritari dels hotels de la Catalunya Central és l’empresari i, per aquest motiu, l’ocupació sol ser baixa en dies festius com els del pont de la Puríssima. Tanmateix, pel sector turístic rural, aquest pont de desembre és dels més forts de l’any i, després d’una caiguda en l’ocupació de l’any passat, enguany s’ha recuperat la tendència positiva amb unes previsions d’ocupació que han voltat el 100%.

  És el cas del Berguedà, on el turisme rural ha assolit una ocupació d’entre el 85 i 90% durant la setmana i del 95% durant el cap de setmana. Ara, el sector espera que aquesta tendència positiva continuï durant les festes de Nadal. De fet, tot apunta que la temporada serà “molt bona”, ja que, per exemple, a hores d’ara, ja no hi ha cap casa gran de turisme rural lliure pels dies de cap d’any.

  El Port del Compte, xifres insuficients

  L’altra cara de la moneda la representa l’estació d’esquí del Port del Compte, on s’han registrat pitjors xifres que l’any passat, ja que la meteorologia no ha permès, a diferència del 2016, obrir totes les pistes. De moment, l’estació manté oberta la zona de debutants, de tobogans i trineus, i això ha permès que s’hi acostés força turisme familiar. Tanmateix, les xifres estan lluny de les de l’any passat, ja que en tota la setmana han passat per l’estació uns 3.800 esquiadors, una xifra que l’any passat es va assolir en tan sols un dia.

  Pràcticament ple total a Montserrat

  A Montserrat, una de les zones turístiques per excel·lència del Bages i de la Catalunya Central, l’ocupació s’ha situat a l’Hotel Abat Cisneros i a les Cel·les Abat Marcet al 95% entre el dimecres 6 de desembre i el dissabte 9, una xifra superior a la de la tendència dels darrers anys, quan l’ocupació ha estat d’entre el 50 i el 65%.

  El Mercat Medieval de Vic i la Fira de l’Avet, cites anuals rellevants pel sector hoteler d’Osona

  Dimecres 6 de desembre es va donar el tret de sortida al Mercat Medieval de Vic, que s’ha allargat fins aquest diumenge, i ha coincidit també amb la 37a edició de la Fira de l’Avet d’Espinelves, que també s’ha allargat fins aquest diumenge. Tot i que la d’Espinelves és molt més antiga, des de fa anys, les dues fires s’han convertit en un reclam turístic molt rellevant per les dues poblacions però també per la comarca. L’assistència aquests dies a tots dos esdeveniments ha acabat revertint en uns bons nivells d’ocupació a les cases i hotels de la comarca. És el cas, per exemple, de l’allotjament al Seminari de Vic que, aquests dies del Pont de la Puríssima, ha registrat un 95% d’ocupació.