5 dies per provar el primer bus autònom de Catalunya a Reus

  El bus farà de llançadora entre la parada del bus urbà de Reus Transport a la zona del Tecnoparc i la fira ExproReus

  El bus autònom Èrica es podrà provar durant cinc dies a Reus. Foto: EF

  El bus autònom ÈRICA (Elèctric, Revolucionari, Intel·ligent, Compartit i Amable) es podrà provar durant 5 dies, del 10 al 14 d’octubre, de manera gratuïta a la zona del TecnoPark de Reus. El bus farà de llançadora entre la parada del bus urbà de Reus Transport a la zona del Tecnoparc i la fira ExproReus. El recorregut començarà al carrer d’Holanda i acabarà al carrer de Portugal, al costat de l’entrada de l’ExproReus. Reus és una de les 8 ciutats catalanes escollides per la prova pilot de l’ÈRICA.

  L’horari del bus autònom serà d’11 a 13:30 h i de 15 a 22 h, avui i demà; divendres, dissabte i diumenge d’11 a 14:30 h i de 16 a 22 h. El trajecte estarà obert per tothom que vulgui pujar a aquest autobús sense conductor (encara que es comptarà amb operadors tècnics per resoldre qualsevol incidència) amb una capacitat de 12 persones (6 assegudes i 6 dretes). L’ÈRICA és “un vehicle sense conductor, autònom i 100% elèctric”, ha explicat Carles Pellicer, alcalde de Reus. A això s’ha sumat Jordi Xena, president de l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà, assegurant que “és un bus respectuós amb el medi ambient i totalment segur, gràcies als seus sistemes de detecció”.

  Aquesta prova pilot a la ciutat de Reus té dos objectius principals. Per una banda, tal com ha explicat Jordi Xena, que “la ciutadania pugui experimentar les sensacions i les prestacions d’aquest tipus de vehicle”. Per l’altra banda, que els municipis puguin veure com funciona aquest mode de transport del futur i quines expectatives existeixen pels canvis en la mobilitat. “Nosaltres estem pensant en quin és el següent pas quant a mobilitat a la ciutat, estem tastant iniciatives i ens va molt bé poder tastar productes com el bus autònom”, ha explicat Marc Arza, regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Reus i el president de Reus Transport.

  Durant la gira de cinc dies a Reus, es realitzarà una enquesta feta per la Universitat de Barcelona per veure quina és l’opinió de la ciutadania respecte al bus autònom. A més, hi haurà una carpa informativa que donarà informació sobre aquests vehicles i els canvis que comportaria l’arribada d’aquest transport públic autònom en els municipis de Catalunya.