Unes 45 propostes protagonitzen el Dia Internacional de les Dones

  L'acte unitari del 8 de març s'avança al dia 7 per la convocatòria d'una vaga general feminista per part d'entitats i organitzacions sindicals

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
  La Regidoria de Polítiques d’Igualtat, ha presentat el programa unitari d’actes entorn del Dia Internacional de les Dones 2018, que inclou 45 propostes de caràcter reivindicatiu, formatiu, cultural i lúdic, que tindran lloc entre l’1 i el 25 de març. Són actes organitzats per l’Ajuntament de Lleida i per 34 entitats de la ciutat i tots ells oberts a la ciutadania. Aquest any, el Dia Internacional de les Dones ve marcat per la convocatòria d’una vaga general feminista per part d’entitats feministes de diferents països, a la qual s¡han sumat les organitzacions sindicals que també han convocat dues hores d’aturada per torn de treball a les empreses i administracions. Per aquest motiu, l’acte institucional per celebrar el Dia Internacional de les Dones, s’avança al dimecres 7.
  Un any més aquest acte se celebrarà unitàriament a la plaça 8 de Març de Lleida, amb representació de les diferents institucions de la ciutat. La lectura del Manifest anirà a càrrec de nois i noies de l’Aula Municipal de Teatre i l’acte el conduirà una periodista lleidatana, per reivindicar la presència de les dones en els mitjans de comunicació.

  Entitats i grups de dones, Universitat de Lleida i organitzacions sindicals han preparat, a més, un ampli ventall d’activitats, com ara xerrades, conferències, exposicions, visites culturals i taules de debat, entre d’altres, que tractaran sobre els drets de les dones, la igualtat de gènere, el lideratge femení, les dones i els moviments socials, entre altres.

  ACN