421.000 euros per la reparació de l’asfalt de Reus

  Més de 17.000m2 de carrers reasfaltats

  L’Ajuntament de Reus inicia aquesta setmana un paquet d’actuacions de reposició de l’asfalt en diferents carrers de la ciutat, que comportarà una inversió de 291.000 euros. La regidoria de Via Pública, l’empresa adjudicatària de les obres i el servei de Mobilitat i Circulació de a Guàrdia Urbana es coordinen per tal que els treballs tinguin la mínima afectació en la ciutadania i, en especial, al trànsit de vehicles.

  Les obres tenen el doble objectiu de millorar el manteniment dels carrers de la ciutat per posar-los al dia, i de garantir la segurerat del trànsit. En aquest sentit, s’actua en vials amb el paviment en mal estat, com a conseqüència del seu deteriorament i envelliment pel pas del temps. Els treballs s’han adjudicat a l’empresa Tecnofirmes.

  Més de 17.000m2 de carrers reasfaltats
  Els treballs de reforç i millora dels paviments afectaran un total de 17.763m2 de diferents vials de la ciutat. En concret, s’actuarà al camí de Riudoms, a la riera de Miró —en el tram comprès entre el carrer de Dom Bosco i el carrer del Roser—, el passeig Mata, el carrer de Cabrera i la plaça de Villarroel.

  Afectacions al trànsit
  El calendari d’obres s’inicia entre els dies 9 i 11 de maig, quan està previst que s’actui al camí de Riudoms. Les obres continuaran a la riera de Miró, entre els dies 14 i el 16 de maig. Posteriorment, amb dates encara per concretar, es portaran a terme els treballs de reasfaltat al passeig Mata, al carrer de Cabrera —sense afectació al trànsit prevista— i a la plaça de Villarroel —un cop enllestides les obres de construcció de la nova rotonda.

  El servei de Mobilitat i Circulació de a Guàrdia Urbana planifica el dispositiu de trànsit per minimitzar les afectacions que les obres puguin comportar als conductors de vehicles. Així, es defineixen itineraris alternatius, se senyalitzen amb antel·lació les prohibcions d’estacionament; i es comuniquen les afectacions als serveis de transports especials i a la ciutadania a través del web municipal. Les afectacions al trànist planificades es poden consultar a www.reus.cat/afectacions-de-transit.
  Més de 421.000 euros en dos anys

  El paquet d’actuacions forma part del pressupost d’inversions de l’Ajuntament de Reus de l’exercici 2017. Però no són les úniques actuacions que la regidoria de Via Pública porta a terme en matèria de reasfaltat de carrers. A través del pressupost ordinari, l’Ajuntament ja ha executat, a càrrec del pressupost de 2017, actuacions per un import de 60.000 euros; i té previst executar-ne a càrrec dels comptes de 2018 per un import de 70.000 euros. En relació al pressupost d’inversions de la regidoria de Via Pública de 2018, encara està per definir la partida que es destinarà a treballs d’asfaltat. En suma l’Ajuntament de Reus destinarà en dos exercicis més de 421.000 euros en treballs d’asfaltat dels carrers de la ciutat.

  Els treballs de reparacions puntuals de l’asfalt realitzats aquest 2018 amb el pressupost ordinari de 2017 s’han realitzat als carrers següents: carrer de Doctor Robert, carrer de l’Amargura, camí de l’Aleixar, avinguda del Dr. Vilaseca, carrer de Campoamor, carrer de Roger de Belfort, camí de Riudoms, avinguda dels Països Catalans, avinguda del Comerç, avinguda de Marià Fortuny, riera de l’Escorial, carrer de General Moragues, avinguda de Bellissens.

  Detecció de necessitats
  La detecció de les necessitats de millora de l’asfalt es fa a través de canals diversos: la política de proximitat de l’alcalde i el Govern de Reus, que atenen directament les sol·licituds de la ciutadania; el treball sobre el terreny de la Brigada Municipal i del Servei de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana; i dels canals de queixes i suggeriments que té establerts l’Ajuntament (correu electrònic, reus.cat, telèfon…).