33 dones ateses i 30 denúncies a la Policia Local de Torredembarra

  Amb motiu del Dia internacional contra la violència de gènere, avui ha tingut lloc l'acte institucional amb la lectura del manifest

  Amb motiu del Dia internacional contra la violència de gènere, aquest migdia ha tingut lloc, al Pati del Castell, l’acte institucional amb la lectura del manifest. L’acte ha anat a càrrec de la Regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament de Torredembarra, a través de l’equip del SIAD, servei d’informació i atenció jurídica i psicològica adreçat a totes les persones, sense distinció de gènere, però tenint una cura molt especial de les dones i els seus fills, en tots els àmbits relacionats amb la vida personal, familiar, laboral i social i molt especialment a aquelles persones afectades per la violència masclista.

  Des del SIAD es destaca que les dones que es veuen exposades a maltractaments denuncien massa poc, així enguany es quantifica que de les 44 dones assassinades a l’Estat espanyol fins al 31 d’octubre, només 9 havien denunciat prèviament, és a dir el 20% del total, i 5 d’elles comptaven amb mesures de protecció. Per altra banda, des de la variable de convivència, el 63% de les dones assassinades convivien amb l’agressor, mentre que el 37% restant no convivien i es trobaven en procés de separació o en fase de ruptura, per tant són dones que han hagut de fer front a la ràbia i a la manca d’acceptació de l’home agressor pel fet d’haver decidit separar-se.

  Les dades de Torredembarra

  Del mes de gener al mes d’octubre de 2017, el SIAD ha atès 343 persones (amb 903 visites en primera acollida i seguiments). D’aquestes, 294 han estat dones i 49 homes. S’han realitzat 75 assessoraments jurídics i 268 casos han estat d’atenció psicològica. El nombre de dones ateses i detectades en situació de violència de gènere ha estat de 33, de les quals 27 amb violència manifesta amb situació de risc, que han patit maltractament físic, psicològic, econòmic, social i ambiental.

  Paral·lelament, la Policia Local de Torredembarra ha recollit un total de 28 denúncies per violència de gènere i 2 denúncies per trencament de condemna d’ordre d’allunyament.