32 alcaldes de la demarcació de Lleida, citats a declarar per la Fiscalia per l’1-O

    De moment s'ha demanat la compareixença dels batlles d'aquells municipis que tenen més de 2.000 habitants

    Fiscalia ha citat a declarar un total de 32 alcaldes de la demarcació de Lleida per haver donat suport al referèndum de l’1 d’octubre. Segons fonts judicials, de moment s’ha demanat la compareixença dels batlles d’aquells municipis que tenen una població de més de 2.000 habitants i per tant, estan exclosos aquells que representen municipis més petits. Les citacions es van començar a enviar el divendres i els alcaldes les estan rebent des d’aleshores de forma progressiva. Les dates fixades per la fiscalia per anar a declarar són els dies 19, 20, 21 i 22 de setembre i les compareixences es faran a les seus judicials de Lleida, la Seu d’Urgell, Balaguer i Cervera. Els alcaldes de Mollerussa, Marc Solsona i la Seu d’Urgell, Albert Batalla, han d’anar a declarar a la Fiscalia Superior de Catalunya ja que són aforats per la seva condició de diputats al Parlament.
    Fins ara han transcendit les declaracions dels alcaldes de Mollerussa, Marc Solsona, i el Pont de Suert, que declararan demà dimarts a Barcelona i la Seu d’Urgell respectivament. Dimecres 20 està previst que ho facin la d’Aitona, Rosa Pujol, el de Fondarella, Joan Reñé, el de Cervera, Ramon Royes, el de Linyola, Àlex Mases, i la d’El Palau d’Anglesola, Montse Messeguer.

    Dijous 21 serà el torn del de Juneda, Antoni Villas, les Borges Blanques, Enric Mir, Tremp, Joan Ubach, Rialp, Gerard Sabarich, i Sort, Raimon Monterde. Divendres està previst que ho facin el de Bellpuig, Salvador Bonjoch, la de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, el d’Almacelles, Josep Ibarz, i el de Rosselló, Josep Abad.