24 hores de vaga de les ambulàncies a les comarques gironines a principis de setembre

    El portaveu del comitè de vaga ho atribueix a la "immobilitat" del SEM, el CatSalut i el Departament de Treball

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    La vaga d’ambulàncies de les comarques de Girona i l’Alt Maresme s’endurirà a partir del setembre. Els sindicats presents al comitè de vaga (STSC, CCOO i Sindi.cat) han anunciat que radicalitzaran la mobilització laboral a partir del setembre. Aquest divendres han fet aturades parcials del servei en dos torns de quatre hores però ja han anunciat la voluntat de fer una vaga de 24 hores seguides a principis del mes que ve.

    El portaveu del comitè, Juan Ramon Rodríguez, ha explicat que la decisió es deu a “la immobilitat” no tant de l’empresa sinó del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), el CatSalut i el mateix Departament de Treball. En la jornada de mediació d’ahir els sindicats asseguren que “es van aixecar de la taula” i que “no hi ha acord en cap punt dels que demanen”, segons apunta el portaveu del comitè. Aquest matí ha començat la jornada de vaga amb una primera aturada parcial entre les 6 i les 10.

    Rodríguez ha assegurat que “no s’estan complint els serveis mínims del 85%”, ja que hi ha hospitals on s’estan fent serveis de consultes externes. La vaga parcial que s’està fent avui està previst que es faci també el divendres 1 de setembre. El comitè de vaga encara no se sap el dia exacte de l’aturada de 24 hores però preveuen que sigui la primera setmana de setembre