21 entitats i prop de 70 tècnics, compromesos amb la millora de la convivència a Tortosa

  La Setmana Comunitària de Tortosa és el resultat del procés comunitari per a la millora de la convivència i la cohesió social

  La Tercera Setmana Comunitària de Tortosa, que des d’aquest dijous 17 i fins al dissabte 19 de maig s’està celebrant a Tortosa, és el resultat del procés comunitari per la millora de la convivència i la cohesió social que a la ciutat es promou des de l’any 2010.

  Setmana Comunitària es desenvolupa en el marc del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (Projecte ICI) que l’Obra Social ”la Caixa” impulsa en tot el país a 37 territoris. Aquests territoris fomenten la convivència i la cohesió social a partir d’un treball conjunt de la ciutadania, els professionals i l’administració. En el cas de Tortosa el Projecte es impulsat per la entitat ACISI amb conveni amb l’Ajuntament.

  Aquest matí, s’ha celebrat la 3era trobada de l’Espai Tècnic de Relació Ciutat de Tortosa amb la participació de prop d’una setantena de tècnics i professionals implicats en el procés comunitari des dels diferents Espais de Relació Tècnics sectorials (Treball i Ocupació, Habitatge, Espai Públic, Salut Comunitària i àmbit Socioeducatiu). Un espai per compartir els projectes, programes i accions impulsades conjuntament entre institucions, recursos tècnics i ciutadania per a la millora de la convivència i la cohesió social: impuls d’un mapa d’actius de salut comunitària, accions per millorar les situacions de pobresa energètica, projecte integral de lluita contra les condicions de pobresa
  infantil… A més a més, s’ha contat amb les aportacions de Carlos Giménez,
  Catedràtic d’Antropologia Social de la Universitat Autònoma de Madrid i Director Científic del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural de l’Obra Social ”la Caixa”.

  Avui a la tarda, a les 16’30h, al saló de plens de l’Ajuntament, es realitzarà la 6ena trobada de l’Espai de Relació Institucional amb els/les representants de les 21 entitats i institucions formalment implicades en el procés comunitari de Tortosa. Més enllà de compartir l’estat dels projectes, programes i accions impulsades conjuntament; aquesta trobada destacarà per la signatura d’un protocol que suposarà consolidar un espai de coordinació tècnica, estratègica i metodològica del procés comunitari de Tortosa. Un protocol que reconeix i estipula un temps de dedicació mínim per al treball conjunt i multidisciplinar d’un total de 9 recursos tècnics provinents de diferents entitats: Ajuntament de Tortosa, Generalitat de Catalunya, UGT, Grup E. Blanquerna i ACISI.

  La jornada del dijous 17 clourà, a les 19’00h, a la Biblioteca Marcel·lí Domingo, amb la presentació de l’Informe anual sobre l’estat del racisme a Catalunya, a càrrec de SOS Racisme, amb la dinamització de l’entitat Atzavara-arrels.

  La tarda del divendres 18 de maig, es celebrarà la 7ena edició de l’ArtXiBarri, amb la proposta de realització d’una gimcana que oferira l’oportunitat de gaudir de les relacions de convivència en uns dels millors escenaris de la nostra ciutat, els barris del nucli històric de Tortosa. Una gimcana, la de l’ArtXibarri, que es vincularà amb la de la Fira de la Solidaritat que succeirà el dissabte 19 de maig a la Plaça de l’Ajuntament de Tortosa.

  Durant la presentació de la Setmana Comunitària, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha destacat el treball que s’està fent per millorar la convivència i la cohesió social a la ciutat a través d’una xarxa d’entitats i institucions molt potent, i amb el suport de l’Obra Social «la Caixa» que des del 2010 impulsa el Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural a la ciutat de Tortosa conjuntament amb l’Associació ACISI i l’Ajuntament.