12 municipis s’emporten els guardons Platges Verdes

  Un total de 23 candidatures de platges en aquesta 9a edició

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  Aquest matí s’han lliurat els guardons de la 9a edició Platges Verges, Ecologistes en Acció de Tarragona i L’Ebre al Casal Municipal de Creixell. Els premis són una eina per reconèixer aquelles platges verges que aposten per la conservació de l’espai natural. Enguany, s’han presentat 23 candidatures de platges d’un total de 12 municipis.

  Els municipis participants han estat Creixell amb la seva platja natural del Gorg de Creixell, Torredembarra amb la platja dels Muntanyants, Altafulla-Torredembarra amb la seva compartida platja del Canyadell, Tarragona amb Cala Jovera; l’Ametlla de mar amb 7 platges; Deltebre amb 7 platges; Alcanar, l’Ampolla i Viladecans amb 2 platges; Sant Carles de la Ràpita, Amposta i Sant Jaume d’Enveja amb una platja.

  L’alcalde de Creixell, Jordi Llopart, ha declarat: “Estem molt satisfets amb la nostra platja perquè, al no tenir grans aglomeracions de gent, podem conservar-la per tindre un turisme de qualitat”. Respecte a això, Francesc Sentís, regidor de Medi Ambient, ha explicat que “s’aposta per una platja d’aspecte tradicional i verge per valorar la natura i la tranquil·litat”.

  El regidor de Medi Ambient s’ha mostrat insatisfet amb les administracions per només considerar dos tipus de platges: urbana i no urbana. Estar sota el qualificatiu de platja urbana significa que hi ha una sèrie d’infraestructures turístiques que afavoreixen la seva massificació. A aquest aspecte s’ha sumat Eloy Nolla, portaveu d’Ecologistes en Acció, que ha declarat: “Aquesta idea ven l’espai de la platja com només un aparador turístic, sense tindre en compte els valors naturals del litoral”.