10 projectes municipals de Lleida són reconeguts pel Banc de Bones Pràctiques

  La Fundació Pi i Sunyer i la FMC ha fet aquest dijous una conferència sobre l’autonomia i la bona governança local i l’acte de reconeixement als municipis amb iniciatives innovadores reconegudes, amb la participació d’un tècnica de l’Ajuntament que ha exposat l'experiència de la Paeria sobre preservació familiar

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  L’Ajuntament de Lleida ha recollit aquest dijous el certificat de deu projectes municipals que han estat reconeguts en diferents edicions pel Banc de Bones Pràctiques (BBP) del Govern Local de la Federació de Municipis de Catalunya i de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals. Els deu projectes de la Paeria, de diversos àmbits, que han estat distingits són:

  -Taller de creativitat per a cuidadors no professionals de persones en situació de dependència

  -Aprèn amb els infants

  -Preservació Familiar

  -L’Aventura de la Vida

  – + Love d’educació afectivo-sexual en la gent gran

  -El Pla de Salut de la Ciutat de Lleida 2012-2015

  -La Plataforma Participativa Nits Q Lleida

  -Intervenció al carrer. Integració social de joves d’origen immigrant a través d’activitats de lleure

  -Valors als barris i centres cívics

  -Intervencions intensives de millora urbana. Fem Dissabte al teu barri.

  La iniciativa del BBP pretén promoure la millora i la innovació en els governs locals. La Fundació Pi i Sunyer ha reconegut des de l’any 2014 més de tres-centes accions o programes d’èxit desenvolupats per 81 municipis. L’avaluació d’aquestes pràctiques es basa en criteris de qualitat que coincideixen amb els principis i objectius d’autonomia local i bona governança democràtica local promoguts pel Consell d’Europa.

  L’acte d’aquest dijous ha consistit en una taula rodona sobre l’Estratègia d’Innovació i Bona Governaça Local del Consell d’Europa amb la intervenció de diverses autoritats europees i l’acte de reconeixement als diferents Ajuntaments amb la intervenció de representats d’alguns d’ells.

  La cap de la UT d’Infància i Família de la Regidora de Polítiques per als Drets de les Persones, Isabel Prats, hi ha participat per part de la Paeria, com a govern local que ha obtingut diversos certificats BBP. A l’acte, que s’ha fet a l’Auditori AXA de Barcelona, ha exposat el projecte de Preservació familiar.