Dimecres, 29 de maig de 2024
És notícia

Vandellòs aconsegueix 5 places per a la residència per a la gent gran i 6 per als centres de dia

Avatar photo

El Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya ha respost a la sol·licitud de places públiques que havia fet l’Ajuntament

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha aconseguit places públiques concertades per als tres centres d’acolliment residencial per a gent gran que hi ha actualment al municipi.

Segons ha informat aquest dijous 20 de juliol l’alcaldessa, Assumpció Castellví, el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya ha comunicat al consistori que la residència per a la gent gran de Vandellòs podrà disposar de 5 places públiques; el centre de dia de l’Hospitalet de l’Infant, de 4; i el centre de dia de Vandellòs, de 2. Perquè es formalitzi aquest compromís, l’Ajuntament haurà d’aprovar per ple la petició d’un conveni interadministratiu que estableixi les condicions per a la prestació d’aquestes places.

L’Ajuntament havia demanat places públiques per aquests centres des que es van obrir (els centres de dia es van posar en funcionament l’any 2012; i la residència, el 2018).«La consecució d’aquestes places és una molt bona notícia perquè dona resposta a les necessitats de la gent gran del municipi que no tenen els recursos econòmics suficients per assumir el cost d’aquests serveis», han dit l’alcaldessa, Assumpció Castellví; i la regidora de Benestar Social, Sílvia Pujol.

Les places públiques són finançades per la Generalitat de Catalunya. Els usuaris i usuàries que les obtinguin, sobre la base d’uns requisits establerts per aquesta administració, hauran d’abonar un preu públic en funció dels seus ingressos.

Característiques de la residència i dels centres de dia per a la gent gran

La titularitat de la residència d’avis Lo Parralet de Vandellòs i del centre de dia de Vandellòs i de l’Hospitalet de l’Infant és municipal, però són gestionats per la Fundació per a l’Atenció Social.

La residència té una capacitat de 15 places; el centre de dia de l’Hospitalet de l’Infant, de 36 places; i el centre de dia de Vandellòs, de 21 places.

Les places de la residència i dels centres de dia estan acreditades per la Generalitat de Catalunya. Això significa que aquests equipaments municipals tenen autorització per atendre persones que tenen reconeguda una prestació econòmica vinculada al servei de residència assistida per a gent gran de caràcter temporal o permanent, del Sistema Català d’Autonomia i Atenció a la Dependència (PEV). Els usuaris i usuàries amb dret a prestació que tenen reconegut un grau 2 o 3 de dependència poden rebre una subvenció de la Generalitat de Catalunya, amb un import variable en funció de la seva renda personal.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Detenen un simpatitzant de Vox per amenaçar amb arma blanca una persona

Notícia següent

La Torre Vella de Salou acull l’exposició ‘Una crònica vital’, de l’artista Perico Pastor

Notícies relacionades