Dimecres, 12 de març de 2025
És notícia

Tret de sortida al tast dels Premis Vinaris de vermuts 2025

Avatar photo
En aquesta nova entrega del tast els professionals s’enfronten a una seixantena de vermuts que tasten a cegues

Una vintena de sommeliers de tot Catalunya s’han trobat aquest matí per assaborir els possibles guanyadors de l’11a edició del concurs dels Premis Vinari de vermuts catalans, en un tast a cegues des de l’Estació Enològica de Reus.

En aquesta nova entrega del tast els professionals s’enfronten a una seixantena de vermuts que tasten a cegues. Amb el suport de l’Ajuntament de Reus, a través de l’Agència Reus Promoció, Refrescos Sanmy, Gràfiques Varias, Euroselecció Wine Tools i la col·laboració de Pulltex, Tastets i Sarau i més, aquests sommeliers puntuen amb els cinc sentits per, finalment, escollir els guanyadors.

“Catalunya cada cop té millors vermuts, més originals i gastronòmics”, assegura Ramón Roset, director dels Premis Vinari a Vadevi. En el marc del tast a cegues per trobar els millors vermuts de Catalunya, Roset ha confirmat que “cada vegada hi ha més gent que beu vermut fora de l’aperitiu”. En aquest sentit, la beguda és molt versàtil i fins i tot creixen els vermuts que s’utilitzen com a base de cocteleria. Amb tot, els Premis Vinari reconeixen aquesta nova tendència i apropen als tastadors una gran varietat de vermuts de tots colors, aromes i gustos. Amb la finalitat de fer valdre la beguda catalana, Reus es converteix en la seu d’aquest tast.

En concret, l’edifici modernista de l’Estació Enològica de Reus és l’espai escollit per desenvolupar aquest tast: “Estem encantats de tornar a acollir una nova edició d’aquests premis a la nostra ciutat”, recorda Noemí Llauradó, regidora de Projecció de Ciutat de l’Ajuntament de Reus. La regidora també ha agraït la participació al tast de tots els sommeliers, dels quals ha enaltit la seva “professionalitat i rigor”.

A banda del premi al millor vermut dels Premis Vinari, aquest concurs guardona molt més que la millor beguda. Els vermuts participants es classifiquen en tres grans grups segons el seu estil: secs, semisecs i dolços. Dins d’aquests, es distingeixen les següents categories: els Vermuts tradicionals blancs, els Vermuts tradicionals negres, els Vermuts tradicionals reserva i els Vermuts d’altres estils, que inclouen vermuts daurats, taronges, rosats, secs o extra-dry. Paral·lelament, també es premien altres propostes innovadores que no encaixen en les categories tradicionals. A més, aquesta edició tornarà a atorgar premis especials com el Millor Vermut per a Còctels, la Millor Etiqueta de Vermut i la Millor Vermuteria.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior
Carlota Monfort JNC

La lleidatana Carlota Monfort, número 2 de la candidatura única per liderar la JNC

Notícia següent
credit andorra 75 anys

Creand Crèdit Andorrà celebra el seu 75è aniversari

Notícies relacionades