Tot a punt a Cambrils per al breu regnat del rei Carnestoltes el 2023

El carnaval d'enguany arriba carregat de novetats i amb un relleu generacional gràcies a la creació d’una nova entitat juvenil

temps lectura-Temps de lectura: 4 minuts

El 17 de febrer el Rei Carnestoltes i el seu seguici tornaran a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Cambrils per prendre possessió del seu efímer mandat i començar a un carnaval que enguany arriba carregat de novetats i amb un relleu generacional gràcies a la creació d’una nova entitat juvenil.

 

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, ha presentat avui les activitats programades del 17 al 21 de febrer, acompanyat del representant de la Nit d’Artistes (NAC), David Brull, i els membres de la Colla Jove Dídac Muñoz i Èric Navas.

 

L’alcalde ha valorat la bona feina feta durant 13 anys per la Nit d’Artistes, que ha aconseguit que aquesta festa es converteixi en un referent, i ha felicitat la Colla Jove, recentment constituïda, que enguany comença a agafar el relleu amb l’organització de la rua de carnaval conjuntament amb el Departament de Festes.

 

En aquesta línia, David Brull ha anunciat que aquest és l’últim any que la NAC s’encarrega de l’organització de l’arribada del Carnestoltes i l’enterrament de la sardina. El representant de la Nit d’Artistes, que no ha volgut donar pistes de com serà la seva particular paròdia del Ple, ha celebrat que aquest primer acte del carnaval pugui tornar al seu escenari habitual, després que l’any passat s’hagués hagut de traslladar al pavelló municipal per la pandèmia.

 

Finalment, els membres de la Colla Jove, Dídaz Muñoz i Èric Navas, han explicat que agafen el relleu del carnaval amb moltes ganes i il·lusió, han agraït a la NAC i al Departament de Festes l’oportunitat de formar part de la festa i han avançat que de cara a l’any vinent impulsaran la creació d’una comissió de carnaval formada per totes les colles i encapçalada per la nova entitat.

 

La Colla Jove és una nova entitat juvenil, cultural i festival que sorgeix d’un grup d’amics, ja vinculats a altres entitats cambrilenques com els Cagarrieres, Tota l’Endenga i la Triple A, amb l’objectiu d’implicar-se en els diferents esdeveniments que s’organitzen a Cambrils.

 

L’any passat, la Colla Jove ja va participar en la rua amb una carrossa que portava l’eslògan “Tenim ganes de festa” i enguany s’ha encarregat de les inscripcions a la rua de carnaval del dissabte 18 de febrer, que comptarà amb una quinzena de comparses formades per unes 1.200 persones aproximadament.

 

Com a novetat, el recorregut de la rua començarà a la rambla del Regueral per seguir per l’avinguda Diputació i el port, pujar pel carrer Robert Gerhard, Països Catalans i avinguda Adelaida, i tornar a baixar per la Via Augusta, el carrer Baix Camp, l’avinguda Vidal i Barraquer, el carrer Montserrat i el passeig La Salle, per acabar a l’avinguda Horta de Santa Maria.

 

EL PROGRAMA

El regnat de la disbauxa començarà el divendres 17 de febrer a les 19:30 hores amb l’arribada del Rei Carnestoltes, la presa de possessió i el Ple Extraordinari que repassarà en clau satírica l’actualitat política i social cambrilenca.

 

L’endemà dissabte, a les 18 hores, s’iniciarà la rua de Carnaval a la Rambla Regueral i a partir de les 23:30 hores la festa continuarà amb el Concert Jove de Carnaval amb dj Dimuca i dj Coco a la sala de concerts de l’Ateneu Juvenil.

 

El diumenge 19 de febrer a la plaça del Pòsit hi haurà animació infantil i guerra de confeti amb l’espectacle a Tota Màquina de la companyia Bitxicleta, que convida a tots els nens i nenes a anar-hi disfressats.

 

Per acabar, el dimarts 21 de febrer se celebrarà l’enterrament de la sardina, que consistirà en el vetllatori al Centre Cultural, l’anada en comitiva fins a la plaça de la Vila, i la cerimònia i lectura del testament.

 

DIVENDRES, 17 de FEBRER. ARRIBADA DEL REI CARNESTOLTES

A les 19:30 h, Arribada a l’Ajuntament del S.M. Carnestoltes.

Tot seguit, a la Sala de Plens, presa de possessió i Ple extraordinari

 

DISSABTE, 18 de febrer.  RUA DE CARNAVAL

A les 18 h, a la Rambla Regueral,  Inici de la RUA DE CARNAVAL.

Recorregut: av. Diputació, passeig Miramar (port), carrer Robert Gerhard, av. Països Catalans, av. Adelaida, pont av. Nova Augusta, carrer Baix Camp, av. Vidal i Barraquer, carrer Montserrat, passeig La Salle, carrer Tramuntana i av. Horta de Santa Maria.

Final de la Rua, avinguda Horta de Santa Maria.

A partir de les 23.30 h, a la sala de concerts de l’Ateneu Juvenil, CONCERT JOVE DE CARNAVAL, amb els DJ DIMUCA i DJ COCO.

Festa jove per la joventut de Cambrils. Amb servei de barra, animació i sortejos!

Entrada gratuïta amb control d’accés.

 

DIUMENGE, 19 de febrer.

A les 12 h, a la plaça del Pòsit,  ANIMACIÓ INFANTIL DE CARNAVAL amb guerra de confetti. Espectacle A TOTA MÀQUINA amb Cia BITXICLETA.

Podeu venir disfressats.

 

DIMARTS, 21 de febrer. ENTERRAMENT DE LA SARDINA

A les 19 h,  al centre cultural, VETLLATORI del cos de S.M. Carnestoltes.

Seguidament, anada a la plaça de la Vila amb la comitiva.

A les 19.30 h, a la plaça de la Vila, CERIMÒNIA I LECTURA DEL TESTAMENT de S.M. Carnestoltes.