Tot està a punt per al III Mercat Medieval de Castellvell del Camp

La fira medieval, que tindrà lloc els dies 29, 30 de setembre i 1 d'octubre, estrena un campament medieval, el passatge del terror “la plaga” i presenta més de 30 parades

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

El III Mercat Medieval de Castellvell del Camp s’inaugurarà el proper divendres 29 de  setembre, a les 19 h, amb la tradicional cercavila inaugural. Enguany la fira medieval,  que se celebrarà els dies 29, 30 de setembre i 1 d’octubre, arriba totalment renovada i  amb importants novetats. Entre les més destacades, hi ha la recreació d’un  campament medieval, un campament de bruixes amb passatge infantil per als més  petits i “la plaga” passatge del terror per als més valents. Aquestes dues darreres  activitats es faran a l’antic Celler de Castellvell, que s’estrena com a nou espai de la fira  medieval. 

Més de 30 paradetes, mostres d’oficis i tallers 

El carrer Pompeu Fabra seguirà sent l’eix central de la fira medieval, que aplegarà més  d’una trentena de parades de bijuteria, alimentació i restauració. Hi trobarem parades  d’embotits i formatges, forn de pa, encens, olives, minerals, una taverna de 30 metres i  la foodtruck reusenca “La Ganxeta”, que es decorarà per l’ocasió i ens oferirà els seus  “tacos”. 

El mercat medieval comptarà amb la presència de 4 mostres d’oficis (encunyació de  monedes, fabricació de paper, fuster i picapedrer). També hi hauran 4 tallers de  fabricació d’espelmes, pintar gots, beuratges màgics i de pintar galetes, que es faran al  pati de les escoles velles en horari de matí i tarda (d’11 a 13 h i de 18 a 20 h).  

A més, els infants podran gaudir de diverses atraccions infantils. 

Presència d’entitats locals 

La fira medieval d’enguany també aposta per la participació de quatre entitats del  municipi: L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil, La Teatrera. El Club Patina  Castellvell i l’Associació Protectora Mius. L’associació La Teatrera oferirà al públic del  mercat medieval un tastet de l’obra ‘Un dia qualsevol’ els dies següents: divendres 

(19:45 h), dissabte 12:15 h i 20:15 h) i diumenge (13:00 h). Al seu estand també  sortejaran 4 entrades per assistir a la presentació íntegra de l’obra, el 21 d’octubre, al  Teatre de l’Orfeó Reusenc. 

Per la seva banda, el Club Patina Castellvell organitza una jornada de portes obertes  durant la fira medieval i l’Associació Protectora Mius es donarà a conèixer amb  projectes com la colònia de gats. 

A l’estand de Protecció civil es farà també recollida d’aliments amb destinació al Banc  d’aliments de Castellvell 

Les novetats  

El III Mercat Medieval estrena novetats importants. En primer lloc, es recrearà un  campament medieval al pati de les escoles velles amb 10-12 persones fent vida  quotidiana. S’hi faran diversos passis i espectacles de carrer. 

L’antic Celler de Castellvell es convertirà en un campament de bruixes, el dissabte 30  de setembre i el diumenge 1 d’octubre, de les 11 a les 14 h. Els més petits podran  gaudir d’un passatge infantil, fotomató infantil, taller de bombolles, carreres  d’escombres i una àmplia zona de jocs. El passatge tindrà un preu de 2 euros i les  activitats a 1 euro. 

Finalment, l’antic celler també es transformarà en una “plaga” passatge del terror les  tardes i vespres del divendres, dissabte i diumenge, de 18 a 22 h. Serà un recorregut  per un hospital medieval, amb metges i monjos infectats per la pesta, i en el què els  visitants s’endinsaran en allò més profund de la pesta negra. El de Castellvell  esdevindrà un dels primers passatges de la temporada de “Halloween” 2023 al  territori. El preu de l’entrada és de 3 euros. 

Horari de la fira 

L’horari d’obertura de la fira serà el divendres, de les 18 a les 23h, el dissabte d’11 a  23h, i el diumenge, d’11 a 22h. La restauració romandrà oberta fins més tard de l’hora  de tancament si la situació ho requereix. 

On aparcar? 

L’organització ha habilitat una sèrie de llocs per a poder aparcar durant la celebració  del mercat medieval de Castell del Camp. 

Si veniu per la carretera de Reus, teniu tres opcions per a poder aparcar. El carrer de  la Mineta, el pàrquing del carrer de l’Hostelera, el mateix carrer de l’Hostelera i  l’avinguda President Companys: 

Carrer de la Mineta: https://maps.app.goo.gl 

Avinguda President Companys: http://maps.app.goo.gl/2Fu7G3hH9VUzCy6j7 Carrer de l’Hostelera: http://maps.app.goo.gl/4Eryvzwxp7uNdDPr9 

Si veniu d’Almoster o per la carretera de la Selva del Camp, l’aparcament serà al Camí  dels Recs. Recordeu que per arribar-hi no podreu passar pel carrer Pompeu Fabra, ja que estarà tallat pel mercat medieval. L’accés serà pel carrer Sant Jaume o pel carrer  Sant Jordi. 

Camí dels Recs: http://maps.app.goo.gl/ 

L’organització demana que es respectin els llocs habilitats en funció des d’on s’arribi  per tal de garantir una circulació fluida i evitar possibles embussos.