La segona edició de l’Epíleg tindrà lloc dissabte al Passeig Sunyer de Reus

El mercat del llibre, amb parades d’exposició i venda, obrirà de 10 h a 21 h

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Casal Despertaferro i la regidoria de Cultura i Política Lingüística, a través de les Biblioteques Municipals, organitzen la segona edició de l’Epíleg Jornada literària i Fira d’idees & llibres radicals i de proximitat a Reus. Tindrà lloc el pròxim dia 10 de juny, enguany al Passeig Sunyer, a la part posterior, des del Prat de la Riba.

A part dels actes que es duran a terme durant tot el dia, hi haurà una Fira de llibres que té com a protagonista el llibre en català publicat per editorials independents d’arreu dels Països Catalans. El mercat del llibre, format per parades d’exposició i venda dels llibres de diverses editorials i llibreries, obrirà a les 10:00 h del matí i tancarà a les 21:00 h.

 

La jornada girarà entorn de l’escriptor reusenc Xavier Amorós, en l’any del centenari del seu naixement, i del poeta, prosista i assagista mallorquí, en clau de Països Catalans, Gabriel Alomar i Villalonga.

La Fira Epíleg va dirigida a un ampli ventall de públic i una gran heterogeneïtat de persones, tant les que comparteixen un cert interès pel món de la literatura i cultura catalanes en sentit ampli, o simplement, que volen passar una bona estona. Les activitats són gratuïtes.

La Fira Epíleg proposa el següent programa d’activitats:

  • 11:00 h Contacontes per a la canalla a càrrec de les Mestres Àvies Recuperadores de Contes (MARC)
  • 13:00 h Espectacle “Domènech, un geni humà del Circ de les Mussaranyes, en motiu de l’Any Domènech i Montaner
  • 14:00 h Acompanyament musical del grup Roseret, música popular i tradicional dels Països Catalans

 

Homenatge a Gabriel Alomar:

  • 17:00 h Conversa entre Elisabeth Ripoll (Universitat de les Illes Balears) i Xavier Domènech (Universitat Autònoma de Barcelona), conduïda per Xavier Grasset.

Homenatge a Xavier Amorós:

  • 18:00 h Final Poetry-Slam 23 “Som Amorós amb alumnes dels IES Baix Camp, Domènech i Montaner, Gabriel Ferrater, Gaudí, Salvador Vilaseca, Josep Tapiró i col·legis Mare Molas i Sant Josep. Actuació dels participants i presentació del rap “Rapegem Amorós”
  • 19:00 h Actuació de l’slamer Salva Soler i del raper Fetitxe 13
  • 19:30 h Representació de l’obra de teatre “Temps estranys”, a càrrec de la companyia de teatre La Gata Borda
  • 20:00 h Espectacle “La mirada violeta, poesia i música a càrrec de Meritxell Gené i Aina Torres, basada en l’obra de Montserrat Roig i Maria Mercè Marçal
  • 22:00 h Espectacle “Mític, monòleg a càrrec de Magís Garcia Vidal “Modgi”
  • 23:30 h Actuació dels punxadiscos Mandrilia Selectors