Dijous, 25 de juliol de 2024
És notícia

Sandra Guaita (PSC): “Construirem pisos amb serveis adaptats a l’autonomia de la gent gran”

Avatar photo

La formació repensarà el model residencial per a la tercera edat i edificarà una residència universitària a Mas Iglesias

La candidata socialista a l’alcaldia de Reus, Sandra Guaita, ha anunciat la creació de nous pisos al barri de Mas Iglesias. Uns edificis que tenen un públic definit, la gent gran i els universitaris. “Hem de repensar el model de residència per a la gent gran, perquè cada vegada les persones grans són més autònomes i, per tant, necessitem un punt mig entre les residències i els domicilis habituals”, ha argumentat Guaita, qui ha afegit que “per això crearem pisos amb serveis adaptats a l’autonomia de la gent gran”.

Aquests pisos amb serveis consisteixen en domicilis d’entre 45 i 50 metres quadrats amb lavabo, cuina, menjador, habitació doble o dues individuals, però a banda a la planta baixa dels edificis hi ha un menjador comú on les persones que ho vulguin poden baixar per fer comunitat amb la resta de veïns i també menjar en cas que no vulguin cuinar a casa seva. Entre els serveis inclosos dins el preu hi ha manteniment de les instal·lacions i també un hort urbà pròxim. “Amb aquests pisos donem autonomia a les persones i són elles les que poden escollir si quedar-se a casa o baixar estones a la planta baixa per trobar-se amb més gent i combatre així la soledat no desitjada, ha explicat Guaita qui ha destacat que “els pisos també estan adaptats a la mobilitat reduïda i els blocs tindran un porter que vetllarà per tots els residents”.

Aquests pisos van destinats a persones majors de 60 anys o persones que justifiquin necessitar un pis amb serveis. Amb tot, Guaita ha remarcat que “som conscients que hi ha persones que necessiten d’una residència clàssica, especialment les d’edat més avançada, i per això reclamarem l’obertura total de la residència d’Horts de Miró”.

L’alcaldable socialista ha anunciat que aquests pisos s’ubicaran al barri de Mas Iglesias en un terreny que ja està habilitat per a la construcció d’habitatges. Precisament, en un altre solar annex, el PSC hi vol crear una altra promoció de pisos amb serveis enfocats als estudiants de la Universitat Rovira i Virgili. “En diverses reunions amb la universitat ens han fet arribar que a Reus hi ha molta mancança d’habitatge per a estudiants que venen de fora i, molts cops, se’n van a altres municipis del voltant”, ha indicat la socialista, qui ha afegit que “per això volem crear aquests pisos amb serveis, perquè les persones que vinguin a estudiar a Reus puguin residir a la ciutat i no hagin de marxar fora”.

En total, el PSC proposa construir dos blocs de 70 pisos, un bloc destinat a persones majors de 60 anys i l’altra per a estudiants, a  més, també proposen ampliar les zones d’aparcament al barri pel creixement previst a la zona sud de Reus. Aquesta proposta de pisos amb serveis se sumen a les propostes anunciades pel PSC en matèria d’habitatge en la qual establiran convenis amb la SAREB per disposar de més pisos d’habitatge de lloguer social i assequible.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

fifteen + three =

Notícia anterior

El PSC planteja millores al riu per rebre la consideració de les platges del Segre

Notícia següent

Reus podria rebre entre 2 i 4 milions d’euros dels Fons Next Generation

Notícies relacionades