Torna la marxa cicloturista Mussara Reus amb la participació de més de 3.600 ciclistes

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Aquest diumenge, 31 d’octubre, torna la marxa cicloturista de caràcter no competitiu Mussara Reus. Un dels grans clàssics del calendari que, després de l’absència motivada per la crisi sanitària de la COVID19, torna a les carreteres de la demarcació de Tarragona. Amb sortida i arribada a la ciutat de Reus, des de les instal·lacions de firaReus Events, la cursa Mussara Reus rebrà aquest cap de setmana a 3.600 ciclistes procedents de tot l’Estat Espanyol que protagonitzaran un dels retorns més esperats. El regidor d’Esports, Pep Cuerba, i la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, donaran el tret de sortida a l’esdeveniment a partir de les 7.40 hores.

La cursa es farà amb tres distàncies disponibles (188 km +3.400 metres, 135 km +2.400 metres i 95 km +1.800 metres) i recorrerà llocs de gran bellesa natural i pobles carregats d’història a les comarques tarragonines del Baix Camp i El Priorat.

A més, aquesta setena edició comptarà amb l’ex ciclista professional Óscar Pereiro que, un any més, estarà a la marxa Mussara Reus i ho farà com a ambaixador de la prova.

El regidor d’Esports, Pep Cuerba, ha valorat molt positivament “l’impacte de la prova en la ciutat de Reus, tant a nivell esportiu pels valors que representa acollir un esdeveniment d’aquestes característiques, com per la repercussió econòmica en diversos sectors”.

Divendres 29 i dissabte 30, de 10 a 20 hores, es podran recollir els dorsals i racepack a Fira Reus Eevents.

La cursa comptarà amb els següents serveis:

– Expo Bike. Situada al recinte de Fira Reus, la Expo Bike és el punt de trobada de la Marea Rosa. Compta amb les últimes novetats del sector i serà el punt de trobada on els participants recolliran els seus dorsals.

– Sortides esglaonades. Amb l’objectiu que tots els ciclistes puguin gaudir de la carretera sense aglomeracions, es realitzaran sortides esglaonades que permetran estirar la prova.

– Complets avituallaments. El circuit compta amb 6 punts d’avituallament sòlid i líquid.

– Servei mecànic. Servei d’assistència mecànica tant en punts fixos, que coincideixen amb els avituallaments, com en punts mòbils durant el recorregut.

– Pasta party. El ja clàssic avituallament postmeta es converteix, en Mussara Reus, en una gran pasta party al recinte de Fira Reus.

– Pàrquing de bicicletes. Un box tancat i vigilat perquè, una vegada finalitzada la prova, els ciclistes puguin descansar sense haver de preocupar-se de la seva bicicleta.

Promoció de Ciutat

L’Agència de Promoció de Ciutat, Reus Promoció facilitarà a cadascun dels participants un pack promocional de Reus que trobarà a la seva bossa de material. Aquest pack consta d’un planell turístic i un bo bescanviable per la polsera Visit Reus! que els permetrà visitar alguns dels espais patrimonials més interessants de la ciutat i en podran gaudir durant un període de sis mesos, aconseguint, així, fomentar el retorn a la ciutat.

L’objectiu és donar a conèixer el patrimoni de Reus entre els més de 3.000 participants de la cursa i les seves famílies o acompanyants .

Des de la Regidoria de Promoció de Ciutat es veu molt interessant poder participar activament amb aquests tipus d’esdeveniments atès que atreuen gran quantitat de participants i, per tant, prescriptors de la ciutat de Reus.

Afectacions al trànsit

Segons informa el Servei de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana, aquest diumenge, 31 d’octubre, hi haurà diverses afectacions al trànsit amb motiu de la marxa ciclista, amb sortida i arribada davant de l’Edifici Tecnoparc, al carrer de l’Argentina.

Els recorreguts urbans de la cursa tant de sortida com d’arribada són els següents:

  • Sortida: C. República Argentina (Edifici Tecnoparc), Av. Bellissens, Av. President Macià, Av. Sant Bernat Calbó, Av. Països Catalans i Av. Falset en direcció a Maspujols.

Es tallarà l’Avinguda de Bellissens, des de la rotonda de la T11, en sentit Reus, mentre duri la sortida de ciclistes, aprox. 3h. També restarà tallada l’Avinguda de Falset en la seva totalitat, fins que hagin passat tots els ciclistes, des de la Pl. del Nucli fins a la rotonda de la Ctra. de Maspujols.

  • Entrada: Av. del Morell, Camí de Valls a l’alçada del carrer Sicília (on hi haurà el final de la marxa), a partir d’aquí, i fins el punt d’arribada ( recinte firal TECNOPARC ), es desenvoluparà amb la circulació oberta al trànsit de vehicles .  Es tallarà la circulació per l’Avinguda del Morell, des de l’Avinguda de Montblanc, en sentit C-14

En determinats punts del recorregut estarà prohibit l’estacionament de vehicles entre les 20:00h del dissabte 30 i les 20:00h del diumenge 31. El recorregut, les afectacions al trànsit i els itineraris alternatius estaran degudament senyalitzats amb panells informatius i agents de la Guàrdia Urbana.