S’estrena a Reus una pel·lícula documental dedicada al pintor Marià Fortuny

A més, s'ha volgut fer l'estrena al Teatre Fortuny pel fet que és l'espai escènic batejat amb el nom de l'artista i per aconseguir així encara fer més especial aquest homenatge cultural.

La ciutat de Reus acollirà l’estrena exclusiva de la pel·lícula documental “Fortuny, la mort del pintor”, un homenatge pòstum al pintor, aquarel·lista i gravador reusenc, dirigida per Emiliano Cano Díaz. La presentació està organitzada per la Fundació Gresol i el Círcol, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus i de la Diputació de Tarragona.

S’han programat dues sessions. L’estrena es durà a terme el dimarts dia 26 de gener, a les 20:00 h, en una sessió reservada per als organitzadors i col·laboradors de l’esdeveniment, i es repetirà l’endemà, 27 de gener, a la mateixa hora i en un acte obert a tota la ciutadania.

Les projeccions es faran complint les mesures de seguretat derivades per la pandèmia per tal de garantir la seguretat i la protecció de totes les persones i que marquen que l’aforament del teatre es veu limitat al 50% de la seva capacitat.

La voluntat tant de la Fundació Gresol com del Círcol ha estat continuar treballant per ressaltar i promoure la cultura al territori català i, en aquesta ocasió, ho fan projectant en exclusiva aquesta pel·lícula documental que narra la vida del pintor reusenc, la seva trajectòria artística i la seva sobtada mort. A més, s’ha volgut fer l’estrena al Teatre Fortuny pel fet que és l’espai escènic batejat amb el nom de l’artista i per aconseguir així encara fer més especial aquest homenatge cultural.

El director madrileny Emiliano Cano Díaz és tenor de música antiga i membre de l’Orquestra i Cor Nacionals d’Espanya; director de documentals sobre art i investigador a mots.tv, ha manifestat la seva satisfacció per poder estrenar la seva pel·lícula a la ciutat natal del protagonista.