Reus tramita l’expedient contra el local precintat dissabte

Pellicer, ha comparegut aquest dilluns en roda de premsa acompanyat dels regidors d'Empresa i Ocupació, Carles Prats; i de Seguretat, Convivència i Civisme, Dolors Vàzquez, per donar compte de les actuacions realitzades.

Imatge d'una intervenció en un local de Reus. GUÀRDIA URBANA

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha signat aquest dilluns, 25 de gener el decret amb el que dona instruccions a la regidoria d’Empresa i Ocupació per iniciar de manera urgent l’expedient sancionador contra l’empresa que gestiona el local del raval de Robuster precintat aquest dissabte per la Guàrdia Urbana per incomplir de manera reiterada les mesures sanitàries de prevenció de la pandèmia. En el mateix decret, l’alcalde ha resolt, com a mesura provisional, el manteniment del precinte del local previ he haurà de ser confirmat, modificat o revocat a l’inici del procediment sancionador corresponent.

Pellicer, ha comparegut aquest dilluns en roda de premsa acompanyat dels regidors d’Empresa i Ocupació, Carles Prats; i de Seguretat, Convivència i Civisme, Dolors Vàzquez, per donar compte de les actuacions realitzades.

La Guàrdia Urbana ha precintat aquest dissabte el local situat al raval de Robuster, 14, davant l’incompliment reiterat de les mesures sanitàries. Dins hi havia una vintena de persones sense mascareta, ballant i bevent. També s’han localitzat diverses pipes d’aigua.

El cos municipal de seguretat ha aixecat una vintena d’actes de denúncia administrativa als assistents; i ha denunciat el propietari per un delicte contra la salut pública i per desobediència greu per incompliment reiterat de les mesures sanitàries.

La de dissabte és la quarta actuació de la Guàrdia Urbana en aquest local des del passat mes de novembre.

En roda de premsa, l’alcalde ha afirmat: “No és només una irresponsabilitat. És un atac a la salut pública de la ciutat. És un atac premeditat i conscient a la seguretat de les reusenques i dels reusencs”.

L’alcalde ha afirmat que el procediment sancionador que obrirà de manera urgent el departament municipal d’Activitats determinarà la possible sanció o suspensió temporal de l’activitat del local. D’acord a la normativa, la sanció en cas de considerar-se infracció greu, pot arribar als 10.000 euros de multa i la suspensió de l’activitat per un màxim de 6 mesos; i en cas de considerar-se infracció molt greu, 100.000 euros i suspensió de fins a 12 mesos

Alhora, les denúncies de la Guàrdia Urbana segueixen el seu curs tant al jutjat com al Departament de la Salut de la Generalitat, que determinaran les corresponents mesures.

Finalment, Pellicer ha afegit: “Aquest és el cas més greu que hem identificat a la ciutat. Però som conscients que hi ha persones que fan trobades i festes en domicilis i no respecten les normes de prevenció. El missatge d’avui també va per a ells: la seva conducta, la seva irresponsabilitat provoca el tancament de comerços, de bars, restaurants i altres activitats econòmiques”.