Reus projecta 10 paquets d’accions per millorar l’enllumenat en diferents punts de la ciutat

Té un pressupost de més de 360.000 euros

La regidora d’Urbanisme i Mobilitat, Marina Berasategui; i el regidor de Desenvolupament Urbà i Via Pública, Hipòlit Monseny, han anunciat aquest divendres, 25 de març en roda de premsa els projectes de millora de l’enllumenat públic que el Govern de Reus té en fase d’execució o planificació, i que superaran els 356.000 euros d’inversió. Actualment hi ha previstos 10 paquets que inclouen diverses accions de millora de l’enllumenat públic, repartides per tota la ciutat

La llista d’actuacions previstes inclou tres línies d’acció: treballs puntuals de millora de la il·luminació en determinats punts de la ciutat, fets a través del contracte de manteniment ordinari de l’enllumenat públic; actuacions de més calat de millora i substitució d’enllumenat, realitzades a partir de projectes específics del servei d’enginyeria; i les actuacions descrites en els plans directors de manteniment de l’enllumenat (tant les que corresponen a les anualitats que ja s’estan executant, com les que actualment tenen els projectes i els plecs de licitació en fase de redacció.

Les actuacions previstes són les següents:

Projectes en execució:

  • Renovació de 185 suports d’enllumenat repartits per tota la ciutat d’acord a la planificació prevista al pla director de manteniment de l’enllumenat públic per a les a les anualitats 2020 i 2021, amb un pressupost d’adjudicació de 127.000 euros.
  • Millora de l’enllumenat del passatge Mare Molas i del carrer de Joan Bertran, amb tecnologia led, en una actuació inclosa al servei de manteniment de l’enllumenat públic: 8.000 euros.
  • Millora del nivell lumínic de l’entorn de l’estació d’autobusos (amb la instal·lació de tecnologia led: pendent de valoració econòmica. Actuació inclosa al servei de manteniment de l’enllumenat públic

Projecte redactat, pendent de contractar:

  • Instal·lació de nou enllumenat amb tecnologia led al carrer de l’Hospitalera: 14.000 euros.

Projectes pendent de redacció:

  • Substitució de l’enllumenat per tecnologia led a la vorera oest del carrer de Jaume I, al tram entre l’avinguda de Pere el Cerimoniós i el Mercat Carrilet: Pendent de valoració econòmica.
  • Substitució de l’enllumenat i quadre de llums als carrers de Sant Elies, Santa Teresa, del Recs, del Boule i de la Lleona amb tecnologia led. Pressupost estimat de 40.000 euros.
  • Substitució de l’enllumenat al carrer de Sant Joan per tecnologia led, amb un pressupost estimat de 17.000 euros.
  • Substitució de l’enllumenat i quadre de llums a l’avinguda dels Dr. Vila-seca per tecnologia led, amb un pressupost estimat de 38.000 euros.
  • Millora de l’enllumenat al carrer de Poboleda, amb tecnologia led, amb un pressupost estimat  de 12.000 euros.
  • Renovació de suports d’enllumenat repartits per tota la ciutat d’acord a la planificació prevista al pla director de manteniment de l’enllumenat públic per a les a les anualitats 2022 i 2023, amb un pressupost estimat de 100.000 euros.