Reus Ocult presenta els espais visitables de la 9a edició

L’Associació d’Espais Ocults de la ciutat ha confirmat quines seran les vuit localitzacions que es podran visitar el pròxim 7 i 8 d’octubre.

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Aquest cap de setmana tindrà lloc la 9a edició del Reus Ocult, una iniciativa que pretén difondre el patrimoni arquitectònic i històric de la ciutat de Reus. Es basa fonamentalment en la realització de visites guiades a diverses localitzacions que normalment no són visitables i que manquen d’un reconeixement turístic. L’Associació, formada per arquitectes, historiadors de l’art, professors i d’altres, té l’objectiu de donar a conèixer el patrimoni de la ciutat i promoure una participació activa dels ciutadans en actes culturals. 

“És octubre i si és octubre, és Reus Ocult”, afirma un dels membres d’Espais Ocults. Hi haurà un total de vuit espais i una ruta per visitar que tindran una relació directa amb el món empresarial, com ara els Magatzems Llopis, un antic edifici destinat a l’exportació de fruita seca i que ha estat l’amfitrió de la presentació de l’acte de la 9a edició. També es podrà visitar l’Espai Boule, la Llotja i la Casa Gasull, a més del Claustre de l’antic convent dels Carmelites. Mires o veus? és el lema d’aquesta edició i una de les novetats que incorporen enguany, és que a cada espai visitable hi haurà un codi QR amb les indicacions més destacades de cada localització. A banda d’això, també hi haurà un grup de voluntaris que facilitaran la visita i ajudaran en tot el que calgui als veïns interessats. 

L’acte de presentació de Reus Ocult 2023 ha comptat amb la presència de la regidora de l’Àrea de Projecció de la Ciutat, Noemí Llauradó, qui ha mostrat la seva gratitud amb l’equip d’Espais Ocults perquè “l’explicació de la ciutat a través del patrimoni és tota una oportunitat”. Confirma que gràcies a visites com les del pròxim 7 i 8 d’octubre, el patrimoni formarà part del dia a dia dels ciutadans i això implicarà un notable creixement turístic de Reus i una millora en la cohesió social de la ciutat.