Reus intensifica les inspeccions per detectar la venda de joguines irregulars o perilloses

La Guàrdia Urbana porta a terme la campanya en col·laboració amb la Patrulla Fiscal de la Guàrdia Civil

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La Guàrdia Urbana de Reus ha iniciat una campanya d’intensificació de les inspeccions ens diferents establiments comercials de la ciutat per detectar joguines que podrien estar comercialitzades de manera irregular i poguin representar un perill per consumidors. La campanya es porta a terme en col·laboració amb la Patrulla Fiscal de la Guàrdia Civil.

La tasca que desenvolupen els agents de la Guàrdia Urbana és la de vetllar pel compliment de la normativa (en especial el Reial Decret 1205/2011, sobre la seguretat de les joguines; i la normativa europea relativa a etiquetatge CE), així com la falta d’instruccions d’ús i muntatge, o informació relativa a l’eliminació final del producte. Al seu torn, els agents del cos estatal comprovaran la documentació aportada pels comerços, per tal de verificar l’entrada legal al territori de la Unió Europea i denunciar la possibles infraccions administratives de contraban.

L’objectiu de la campanya és evitar la venda de joguines de contraband i que puguin produir danys als consumidors derivat de la seva utilització com escanyament, asfíxia, talls, etc…

La campanya conjunta es desenvolupa a Reus entre el 22 de novembre i el 4 de desembre de 2021.

Consells per triar joguines seguresEn el marc de la campanya, la Guàrdia Urbana ofereix consells als consumidors per tal de comprar joguines segures:

  • Llegir atentament l’etiquetatge, que ha de comptar la inscripció CE.
  • Seguir la recomanació d’edat d’ús indicada i revisar si existeix algun risc inherent advertit pel fabricant.
  • Comprovar que no tingui parts tallants o punxants. Si té parts que sobresurten, comprovar que no resultin perilloses.
  • Valorar si la joguina conté peces petites que els infants poden mossegar i arrenquin amb el risc d’ocasionar una obstrucció de les vies respiratòries.
  • Per evitar asfixies, la joguina hauria de deixar passar l’aire i no tapar la boca ni el nas dels infants.
  • Comprovar si la joguina té parts giratòries que puguin causar que la roba, els cabells o un membre d’una persona hi quedi atrapat.
  • Comprovar si compta amb superfícies que puguin escalfar-se per evitar que els nens la toquin i es puguin cremar.