Reus crea itineraris i àmbits segurs per a bicicletes i vianants

Dels 317 negocis amb llicència de terrassa, 102 han sol·licitat ampliació

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
L’Ajuntament de Reus crearà itineraris segurs per a bicicletes i àmbits segurs per a vianants, com a mesures de prevenció per evitar contagis durant el progressiu desconfinament de la població. Aquestes mesures són fruit del treball de la Comissió d’Entorn Urbà post Covid19. La comissió ha tingut en compte que els desplaçaments a peu i en bicicleta són els sistemes de mobilitat recomanats per a la protecció de la salut de la ciutadania i que generen menys risc de contagi. Aquestes dues mesures són provisionals i revisables i s’emmarquen en l’actual emergència sanitària, tot i que recullen la planificació futura dels projectes de transformació en zona de vianants de vials com el raval de Santa Anna o el pla específic de la Bicicleta de Reus.

A partir d’aquest, el raval de Santa Anna, el tram inicial del carrer de Sant Llorenç, dos carrils de l’avinguda de Sant Jordi, i el carrer de l’Escultor Rocamora, seran d’ús exclusiu per a vianants. Ho seran d’un període inicialment previst de dues setmanes, de dilluns a diumenge, entre els 18:30 i les 21:30h, que són les hores de més aglomeracions al carrer. Es tracta d’una mesura provisional, circumscrita a la pandèmia, però que no amaga l’oportunitat de reflexionar sobre el model de mobilitat i d’ús de l’espai urbà que vol la ciutat, de cara a la futura revisió del Pla de Mobilitat Urbana de Reus.

Itineraris segurs per a bicicletes

Amb la previsió de posar-la en funcionament el mes de juliol, la proposta preveu un establir un itinerari circular de carrils bici, a través de carrils ja existents i carrils nous. Es preveuen carrils de convivència a la calçada, per aquest motiu, en aquests vials s’obligarà a reduir la velocitat del trànsit a 30km/h. Els vials per on discorrerà encara estan pendents de confirmació.

Més de 100 sol·licituds per ampliar terrasses

La Comissió d’Entorn Urbà post Covid-19, creada a l’Ajuntament de Reus per afrontar el desconfinament a la ciutat, ha treballat darrerament en la senyalització viària i l’ampliació de terrasses. Dels 317 negocis amb llicències de terrassa, fins ara 102 han sol·licitat ampliació -incloent aquells establiments que no en tenien i han demanat instal·lar terrassa de nou.