Divendres, 4 d'abril de 2025
És notícia

Reus aprofita per primera vegada les taronges dels carrers

Avatar photo
Actualment ja s’està treballant per tal que, en un futur, també es puguin collir i aprofitar les olives i garrofes
taronges carrers reus

L’Ajuntament de Reus cull i aprofita per primera vegada les taronges dels 174 tarongers plantats a la via pública de la ciutat per fer-ne melmelada. Els pots de melmelada de taronja amarga es posaran a disposició dels usuaris del Rebost Social del Centre Social El Roser, i es regalaran com a detall institucional de l’Ajuntament.

Es tracta d’una iniciativa transversal entre l’Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials i la Regidoria de Via Pública, coordinat per la Fundació Espigoladors a través del projecte «Urban(eat)a». El projecte identifica i aprofita els fruits de l’arbrat urbà per valorar aquests productes comestibles existents als municipis d’una forma inclusiva i sostenible.

Actualment ja s’està treballant per tal que, en un futur, també es puguin collir i aprofitar les olives de les oliveres de la ciutat, per convertir-les en oli que es farà servir al menjador social, i també les garrofes.

Durant les darreres setmanes, les Brigades Municipals han estan collint les taronges dels tarongers de diferents barris de la ciutat amb dos objectius: d’una banda es redueix l’impacte sobre la neteja de la ciutat que causen els fruits quan cauen a terra i són trepitjats per vianants i vehicles; de l’altra, les caixes de fruita es porten al Centre Social El Roser pel seu aprofitament.

Fins al moment s’han pogut aprofitat uns 1.000 kg de taronges, amb els quals la Fundació Espigoladors elaborarà la melmelada de taronja amarga. La transformació es farà a través de l’empresa d’inserció laboral Im-perfect, de la mateixa fundació.

Anabel Martínez, regidora de l’Àrea de Serveis a les Perdones i Drets Socials: “Aquesta iniciativa treu profit d’unes taronges que fins ara acabaven com un residu. El projecte en planteja una gestió alternativa i se suma a les iniciatives que tenim en marxa per prevenir el malbaratament alimentari”.

Daniel Marcos, regidor de Via Pública, afegeix: “L’aprofitament d’aquesta fruita s’emmarca en un projecte d’economia social i solidària i, alhora és una solució a altres problemàtiques associades com la brutícia que aquests mateixos fruits poden suposar a la via pública”.

El projecte «Urban(eat)a»

«Urban(eat)a» és un projecte de la Fundació Espigoladors que busca noves formes per promoure l’aprofitament alimentari als pobles i ciutats a partir dels fruits de l’arbrat urbà. Es tracta d’una iniciativa global que identifica i aprofita els fruits de l’arbrat urbà, de manera que aquests productes comestibles existents als nostres municipis prenen una finalitat inclusiva i sostenible.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El festival FineArt Igualada acull 30.000 visitants en la 13a edició

Notícia següent
Autobús de l'Imserso bolcat a l'A-7

Diversos ferits en bolcar un autobús de l’Imserso a l’A-7

Notícies relacionades