Per primera vegada, Reus acollirà la setena edició de la jornada tècnica «Aprofitem els Aliments», organitzada anualment pel Departament d’Acció; Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, el dimarts 17 d’octubre a l’Estació Enològica (passeig de Sunyer, 4-6). L’objectiu és donar visibilitat a diversos projectes relacionats amb la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari, en especial de la zona de Tarragona i les Terres de l’Ebre. En aquest context, s’explicarà el Programa de Gestió Alimentària de Reus, que actualment es coordina des del Centre Social El Roser, un equipament que depèn de la Regidoria de Serveis a les Persones i Drets Socials de l’Ajuntament de Reus.
Per assistir a aquesta jornada cal inscripció prèvia.
Campanya «Aprofitem els aliments»
Aquesta jornada és una de les activitats que formen part de la campanya «Aprofitem els aliments» que es desenvolupa a tot Catalunya fins a finals d’octubre amb l’objectiu de conscienciar i sensibilitzar a la ciutadania sobre la necessitat d’aprofitar els aliments amb la participació del sector de la restauració, la Fundació Banc dels Aliments de Catalunya, la Plataforma Aprofitem els Aliments i la Fundació Espigolado rs. Una campanya que forma part de l’estratègia del Departament d’Acció Climàtica per a la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari, emmarcada dins l’Estratègia Alimentària de Catalunya, que té com a objectiu assolir un sistema alimentari més sostenible, transformador i basat en l’economia circular.
El Programa de Gestió Alimentària de Reus rep 50 quilos d’avellanes espigolades
En el marc de les activitats de la campanya «Aprofitem els aliments», el 4 d’octubre, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, conjuntament amb una vintena de persones voluntàries de la Fundació Espigoladors, van recollir uns 50 kg d’avellanes a Reus, que s’han donat al Programa de Gestió Alimentària de Reus.
Malbaratament alimentari
Cada any, al món, segons la FAO, es perden o malbaraten un terç dels aliments produïts. Això comporta un gran impacte ambiental, social i econòmic que posa en el punt de mira la viabilitat i sostenibilitat del sistema agroalimentari mundial. És per això que la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari (PMA) al llarg de la cadena alimentària és clau per avançar cap a sistemes agroalimentaris més sostenibles, justos i accessibles per a tothom.