Mas Pintat inicia la programació d’espais i activitats familiars en format online

L’objectiu de Mas Pintat és continuar acompanyant a les famílies especialment en aquests moments que es necessari el coneixement d’eines de gestió emocional

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Mas Pintat programa l'activitat "Fem Rusc" d'aquest 2020. cedida.

L’espai de suport a les famílies Mas Pintat, que forma part de la regidoria de Salut i Ciutadania, inicia a partir d’aquest dilluns una programació d’espais i activitats familiars en format telemàtic per tal de mantenir l’oferta dels espais consolidats i ampliar-la amb noves propostes que donin resposta a les necessitats de la ciutadania en l’actual context de la pandèmia de la COVID19.

 

Espais per famílies embarassades, espai nadó, lleure en família, espai familiar tarda o cicle de tertúlies, formaran part d’aquest ventall de sessions virtuals.

 

L’objectiu de Mas Pintat, es facilitar un espai virtual de trobada que fomenti intercanviar experiències de vida, que els ajudin a “saber ser” i “saber fer” de mares i pares, i evitar l’aïllament i la solitud de les famílies amb nens i nenes petits en aquests moments d’incertesa i d’un altre realitat. Una de les finalitats es oferir suport als lligams emocionals entre els pares i les mares i els fills i les filles des d’una perspectiva sistèmica que facilita el seu benestar.

 

A l’espai familiar de Mas Pintat es continuen reconeixent la competència familiar i se li dona valor i confiança, per aquest motiu s’ha dissenyat una nova configuració telemàtica  a fi de continuar perseguint aquest objectiu i aportar un valor afegit amb aquest nou format d’espais i activitats.

 

La composició dels grups serà de setze participants per cada sala virtual, les famílies amb els seus fills i filles es podran inscriure clicant l’enllaç  https://eos.reus.cat/inscripcions_maspintat i omplint el formulari. La durada de les sessions serà màxim d’un hora i sempre conduïdes per una o dues professionals del servei.

 

La programació
La programació dels espais familiars, tenint en compte el dia, l’horari i l’activitat, és la següent:

  • Dilluns tarda, a les 17:30 h, Espai Embarassades

Un espai on compartir les vivències durant ‘embaràs: meditació des del mindfulness, conversa i reflexió, dinàmiques artístiques.

  • Dimarts matí, a les 10:30 h, Espai Nadó

Mares i pares comparteixen l’experiència de l’arribada d’un fill/a a la família.

  • Dimarts tarda, a les 17:30 h, Espai Familiar

Adreçat a famílies amb fills a partir d’1 any aquest mes de novembre “la castanyera canyera” ens acompanyarà amb activitats creatives, de cuina i d’experimentació.

  • Dimecres tarda, a les 17:30 h, Lleure en família

Adreçat a famílies amb fills a partir de 4 anys es proposaran activitats diverses com jocs de mímica, d’ombres, cuina del mon, jocs d’acció.

  • Dijous tarda, a les 17:30 h, Cicle de Tertúlies

Es el teu moment mare o pare, per estar per tu. Un espai de conversa sobre eines de gestió emocional per obtenir un moment de benestar, pausa i reflexió.

L’objectiu de Mas Pintat és continuar acompanyant a les famílies especialment en aquests moments que es necessari el coneixement d’eines de gestió emocional, de cura d’un mateix i de l’entorn familiar i com a màxima el de propiciar el benestar social.