A Reus els primers resultats, amb poc més del 10%, ja han donat una foto finish bastant clara del resultat final. A la seu d’Esquerra la candidata ha anat comentant la jugada amb els periodistes i el seu principal motiu de preocupació, des del principi, ha estat l’entrada de Vox al consistori reusenc.

Entre els militants, més que pessimisme, es respirava resignació. És evident que l’alta abstenció ha afectat, més que a ningú, els partits sobiranistes, amb uns votants desencantats, i ha afavorit a Vox, que també s’ha nodrit de l’esfondrament de Ciudadanos.

Cap a les 10 de la nit Noemí Llauradó ha comparegut davant dels mitjans. Resignada, però serena, Llauradó ha felicitat la clara guanyadora d’aquests comicis, Sandra Guaita, amb qui ja s’ha posat en contacte, assegurant que és una bona candidata i que hi té també molt bona relació.

Llauradó ha coincidit amb d’altres candidats reusencs a demanar un cordó sanitari per fer front a la presència de la ultradreta, representada per Vox, a l’Ajuntament de Reus.

Finalment, la candidata ha interpretat els resultats, la baixa abstenció, que ha lamentat, ha afectat els principals partits del govern sortint, que han perdut vots, mentre els socialistes, repetint més o menys el nombre de vots, han pujat en escons. El desencant independentista s’ha fet palès en aquestes eleccions.