L’escriptora Isabel Olesti guanya el I Premi de Narrativa Ciutat de Reus «Diré el que em fuig»

Aquest vespre, s’ha fet públic el títol de l’obra guanyadora al I Premi de Narrativa Ciutat de Reus «Diré el que em fuig»: Ets tu? àlbum d’amors  complicats, un recull de contes de l’autora Isabel Olesti, escriptora i periodista nascuda a Reus i actualment resident a Barcelona. Isabel Olesti és una escriptora amb una llarga trajectòria literària reconeguda amb diversos premis, els més destacats dels quals  són el Premi Andròmina 1988, el Josep Pla 1995 i el Premi Mallorca 2011 i té diverses obres de narrativa breu i novel·la publicades a les principals editorials del país.

El jurat que ha determinat el premi està format per Daniel Recasens, Regidor de Cultura i Política Lingüística i Educació de l’Ajuntament de Reus que ha actuat com a president;  pels vocals Isabel Monsó, editora de Viena Edicions, Jordi Cornudella, poeta i curador del llegat de Gabriel Ferrater, Marina Porras, crítica literària i Jesús Argentó, editor de Stroligut, revista digital de literatura catalana i en català,  i Cristina Garreta, Directora de les Biblioteques Municipals de Reus, que n’ha estat la secretària.

D’un total de 43 originals presentats d’autors predominantment del gènere masculí i procedents de diversos llocs de Catalunya, el jurat ha escollit Ets tu? Àlbum d’amors complicats perquè ha valorat el sentit unitari del recull, l’expressivitat intimista del llenguatge i la capacitat de generar ambients com a principals valors literaris. L’obra es publicarà a Viena Edicions la propera primavera.

La Gala ha estat organitzada conjuntament amb Òmnium Baix Camp, que també ha entregat les seus premis literaris per a joves, que assoleixen la 40ena edició. En aquesta ocasió els guanyadors han estat Enric Garcia Jardí, del Premi Antoni de Bofarull de narrativa breu, i Pilar Roig Serra, del Premi Gabriel Ferrater de poesia. El 8è premi Josep M. Gort d’assaig breu ha quedat desert.

L’acte ha estat presentat per la periodista cultural Txell Bonet i ha comptat amb les actuacions del jove escriptor Pol Guasch i el músic Isaak Aguilà i hi han estat presents els principals agents culturals de la ciutat.

Amb aquest acte es clou la programació que durant tot l’any ha estat fomentant el coneixement del poeta Gabriel Ferrater, que les Biblioteques Municipals de Reus han coordinat amb la col·laboració de l’Associació Gosar Poder i altres entitats sota el títol de «Pròleg Any Gabriel Ferrater 1922-2022»