Les Biblioteques Municipals de Reus publiquen la bibliografia d’Antoni de Bofarull i Brocà

La bibliografia també està disponible en format pdf

Façana de la Biblioteca Xavier Amorós de Reus. Foto CEDIDA

Les Biblioteques Municipals de Reus publiquen la bibliografia d’Antoni de Bofarull arran de la commemoració aquest any de l’Any Bofarull. L’Ajuntament de Reus ha decidit dedicar el 2021 a un dels personatges claus de la cultura catalana de la segona meitat del segle XIX, Antoni de Bofarull i Brocà (Reus, 1821 – Barcelona, 1892). Antoni de Bofarull i Brocà va ser advocat, arxiver, escriptor (en vers i en prosa), historiador i traductor.

Des de les biblioteques de Reus s’ha fet una bibliografia conjunta, un recull de tots els llibres tant d’Antoni de Bofarull com els que tracten d’ell disponibles a les diferents biblioteques i que estan a disposició del ciutadà. Aquesta bibliografia es pot consultar i descarregar a l’enllaç adjunt.

Algunes de les obres més rellevants que s’hi poden trobar són “L’orfeneta de Menargues” o “Catalunya agonitzant”, que la va escriure amb la finalitat d’impulsar la narrativa catalana i que està considerada com la primera novel·la romàntica en català o, també les narracions “Costums que es perden i records que fugen”.

Com a historiador, alguns els seus treballs més destacats i que es poden consultar a les biblioteques són “Historia crítica (civil y eclesiástica) de Cataluña y la Crónica del Rey de Aragón D. Pedro IV”, el “Ceremonioso”, o del “Punyalet”, entre d’altres.

Amb aquesta guia, -on hi ha la presentació feta per Jaume Massó Carballido, comissari de l’Any Bofarull- es vol fomentar l’estudi i la recerca del reusenc d’Antoni de Bofarull, figura destacada i gran impulsor de la Reinaxença, entre d’altres coses.