L’alcalde de Reus reprèn el programa de proximitat de visites als barris, suspès per la pandèmia

Des que el mes de febrer es va reprendre el programa de proximitat, ja s'han visitat 16 barris de la ciutat

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha reprès el programa de visites als barris de Reus, que va haver de suspendre a causa de la pandèmia. El programa de proximitat té com a objectiu conèixer en primera persona l’opinió que els veïns i les veïnes tenen de la realitat del barri, i prendre nota de reivindicacions, mancances i millores, principalment d’aspectes relacionats amb el manteniment de la via pública, així com de possibles noves inversions. Igualment, les visites també serveixen per recollir l’opinió dels veïns en relació als serveis, o necessitats específiques dels comerços del barri, la gent gan, etc.

L’alcalde fa les visites als barris acompanyat dels representants de les associacions de veïns de cada barri, i amb una interacció directa amb els veïns i comerciants. També participen de les visites la regidora de Relacions Cíviques, Montserrat Caelles; i del regidor de Desenvolupament Urbà i Via Pública, Hipòlit Monseny.

Des que el mes de febrer es va reprendre el programa de proximitat, ja s’han visitat 16 barris de la ciutat. L’equip de treball del programa ha recollir 218 sol·licituds veïnals, de les quals ja se n’ha resolt el 67%. I és que la pròpia visita ja activa els mecanismes de resposta a les inquietuds veïnals.

Les visites són per parlar del dia a dia del barri. Les obres més grans i les inversions es tracten en altres espais de participació que té oberts l’Ajuntament.

Suport a les associacions de veïns

Des de la regidoria de Relacions Cíviques, es treballa des de fa mesos en un canvi de paradigma per potenciar el pes social de les entitats veïnals als barris i, alhora, de tot l’associacionisme en general.

En aquest sentit, s’estan portant a terme accions de suport com l’aprovació d’unes noves bases de les subvencions al moviment associatiu per fomentar els projectes de caire més social i que reverteixin en el benestar de la comunitat; suport continu a nivell de formació; assessorament tècnic i atenció individualitzada; comunicació directa i propera amb el moviment associatiu i participació en projectes transversals i coordinats amb altres regidories.

Tanmateix la regidoria ha encarregat una diagnosi del moviment veïnal, els resultats de la qual es presentaran properament, per poder analitzar a fons l’estat de les associacions veïnals en el seu paper d’entitats de participació reconegudes per llei i per plantejar noves línies de treball a nivell d’accions municipals i propostes de suport.