L’alcalde de Reus ordena tapiar les naus incendiades intencionadament la passada matinada

Pellicer justifica que els edificis suposen un risc per a la seguretat de les persones i la salut pública

Imatge de la nau incendiada al carrer de Josep M. Prous i Vila. GUÀRDIA URBANA REUS

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha ordenat aquest dimecres, 28 d’octubre, tapiar les naus del carrer de Josep M. Prous i Vila davant el risc que suposen per a la seguretat de les persones i la salut pública. L’Ajuntament respon així amb celeritat davant l’incendi presumptament intencionat que aquesta nit ha cremat una de les naus. El foc únicament ha causat danys materials. A l’espera de l’informe definitiu de l’arquitecte municipal, l’estructura de l’immoble pot haver quedat afectada i s’haurà d’enderrocar.

El conjunt de naus del carrer de Josep M. Prous i Vila ha estat objecte d’ocupacions il·legals que han generat reiterades queixes veïnals i actuacions de la Guàrdia Urbana per a la prevenció d’actes incívics i delictius. Els immobles també han estat objecte de diversos expedients de disciplina urbanística i de salut pública, davant el seu estat de mala conservació i deteriorament.

Els treballs de tancament de les naus s’iniciaran de manera immediata. Es començarà per les naus buides i es continuarà per les que en el seu interior s’han localitzat restes orgàniques que s’hauran de retirar abans de poder tapiar els immobles.

Pel que fa a les naus que continuen ocupades de manera il·legal, la Guàrdia Urbana i els Serveis Socials han donat continuïtat als serveis d’atenció que tenen oberts per buscar una solució per a les persones que hi viuen.

D’altra banda, l’Ajuntament de Reus ha realitzat aquest mateix dimecres els treballs de tapiat d’un immoble del carrer de Vallroquetes, que també ha estat objecte d’un incendi presumptament intencionat aquesta nit. En aquest cas, l’Ajuntament ja tenia obert un expedient de disciplina urbanística que en recomanava el tancament.