La Guàrdia Urbana adquireix patinets elèctrics per fer formacions sobre circulació

Els patinets s’utilitzaran al parc de trànsit, recentment remodelat, i donen continuïtat a les xerrades que la Guàrdia Urbana va iniciar l'any passat als instituts de secundària de Reus.

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La Guàrdia Urbana de Reus ha adquirit quatre patinets elèctrics per integrar-los al programa d’educació viària i formar els joves sobre com circular de manera segura per la ciutat amb vehicles de mobilitat personal. Els patinets s’utilitzaran al parc de trànsit, recentment remodelat, i donen continuïtat a les xerrades que la Guàrdia Urbana va iniciar l’any passat als instituts de secundària de Reus. Les pràctiques es portaran a terme amb alumnes de 4rt d’ESO

 

 

El cos de seguretat municipal va plantejar aquest programa de formació específic davant la detecció d’un elevat desconeixement de les normes d’ús per part dels usuaris; que coincideix amb una important proliferació d’aquesta tipologia de vehicles a la ciutat. La combinació dels dos factors genera situacions de risc i d’inseguretat viària en la relació que vianants i patinadors, a les quals la Guàrdia Urbana vol intervenir-hi des de la vessant pedagògica.

 

 

Els patinets elèctrics i la resta de vehicles de mobilitat personal —igual com les bicicletes— no poden circular per voreres i zones de vianants; i en conseqüència, només poden circular per les vies expressament autoritzades, que són: calçades, carrils bici i vies de velocitat 30.

 

Aquesta iniciativa complementa les xerrades d’educació viària que la Guàrdia Urbana porta a terme des de fa anys a les escoles i instituts amb l’objectiu promoure la reflexió a l’entorn de la mobilitat segura. Uns 4.500 alumnes d’infantil, primària i secundària participen cada curs dels diferents programes educatius de la Guàrdia Urbana que fomenten hàbits correctes en el seu comportament com a vianants, conductors de bicicletes o patinets, així com a usuaris de vehicles privats o del transport públic.