La Diada de Sant Jordi torna al Mercadal i voltants

Les floristeries i les llibreries estaran col·locades al Mercadal, el mateix espai que acollirà la ballada de sardanes, els castells dels Xiquets de Reus i les enceses del Drac i la Víbria

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La Diada de Sant Jordi 2022 a Reus mantindrà el nombre de parades d’entitats, llibreries i floristeries i tornarà al Mercadal i als carrers i places del voltant, tal i com es va fer fins abans de la pandèmia. Enguany, però, a més, i per tal d’aconseguir una circulació més còmoda i més amplia pel públic, es guanyarà espai cap a la plaça del Prim i al raval de Santa Anna.

Des de la regidoria de Cultura i Política Lingüística s’ha convocat ja la Comissió de Sant Jordi i s’han mantingut reunions amb les parts implicades en la celebració de la Diada: floristeries, llibreries i entitats.

El regidor Daniel Recasens ha explicat que “creiem que és important tenir en compte encara que el retorn a la normalitat implica unes certes mesures i, per aquest motiu volem esponjar tota l’àrea que s’havia ocupat fins abans de la pandèmia”.

Així doncs, a banda de la plaça del Mercadal, les entitats estaran repartides antre la plaça del Castell, l’Absis, el Fossar Vell, la plaça de Sant Pere i el Carrer Major, a banda dels nous espais ubicats a la plaça del Prim i al raval de Santa Anna.

Les floristeries i les llibreries estaran col·locades al Mercadal, el mateix espai que acollirà la ballada de sardanes, els castells dels Xiquets de Reus i les enceses del Drac i la Víbria.

Des de Reus Cultura s’ha proposat que les entitats dinamitzin les seves ubicacions a través de diferents activitats que es vol que girin al voltant de la commemoració de l’Any Ferrater.

Les sol·licituds per instal·lar una parada per enguany es podran presentar a partir del 31 de març i hi haurà temps fins al dia 11 d’abril. S’haurà de fer de manera telemàtica a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament.

Un dels actes previs més destacats de la Diada de Sant Jordi és la trobada d’autors locals. Per aquest motiu, des de les Biblioteques Municipals realitzen un recull de totes les novetats editorials publicades des de Sant Jordi de l’any passat fins a Sant Jordi d’enguany. De moment, han localitzat 117 publicacions.