fbpx
Divendres, 1 de març de 2024
És notícia

La Brigada Municipal renova la il·luminació de la font ornamental de la plaça del Nen de les Oques

Avatar photo

La Brigada Municipal té previst iniciar aquesta setmana el treballs de millora de l’enllumenat de la font ornamental de la plaça del Nen de les Oques, que completarà els treballs de restauració del vas de la Font realitzats fa uns anys. L’actuació consisteix en un enllumenat que il·lumina les diferents parts de la font mitjançant projectors de llum blanca i de colors i en realça la seva espectacularitat. La il·luminació actual de conjunt escultòric havia quedat obsoleta. El pressupost de l’obra és de 17.681,01 euros.

Les zones a il·luminar amb diferents solucions són:

  • Sortidors perimetrals de vas inferior. Els dolls d’aigua s’il·luminen amb 24 projectors repartits de forma circular.
  • Dolls verticals vas inferior. Els 4 dolls d’aigua verticals s’il·luminen amb projectors circulars amb un forat central per on surt l’aigua per aconseguir una il·luminació homogènia.
  • Vas superior. 4 projectors RGBW il·luminen tota l’aigua del vas i incideixen en el monòlit on estan situats els dolls de les petxines.
  • Vasos petxina. Aquests vasos estan il·luminats amb 4 tires LED RGB que il·luminen l’aigua del vas i el doll que les omple.
  • Estàtua del Nen de les Oques. El monument s’il·lumina amb dos projectors de llum blanca amb òptica concentrada que emfatitzen l’escultura.

L’actuació també preveu la instal·lació d’un sistema de control dels projectors que permet programar les seqüències de colors desitjades

El Nen de les Oques és una escultura en bronze que representa un infant nu que porta a les mans una petita panera de fruita, símbol de l’agricultura. Completen el conjunt escultòric dues oques, que representen el nexe d’unió entre el cel i la terra. L’Ajuntament de Reus va encarregar l’obra per a la inauguració de la I Fira Provincial de Mostres, el 1942. El projecte de l’espai és obra d’Antoni Sardà, llavors arquitecte municipal, i l’escultura, de Pere Vidiella.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Oberta la convocatòria per seleccionar els projectes de la 66a edició de Girona, Temps de Flors

Notícia següent

Perd la vida al passadís de casa un home que estava en quarantena per coronavirus

Notícies relacionades