Dijous, 20 de juny de 2024
És notícia

Joves migrats sols que viuen a Reus fan voluntariat al Trapezi

Avatar photo

Els joves participen en xerrades sobre la igualtat de gènere

Les regidories de Benestar Social i de Participació, Bon Govern i Serveis Generals de l’Ajuntament de Reus han organitzat un cicle de debat entorn del tema de la igualtat de gènere adreçat, principalment, a joves migrats sols que viuen a la ciutat. Les xerrades, impartides per professionals del Casal de les Dones i membres del Col·lectiu H2O de Reus (LGTBI), es divideix en dues sessions. La primera es va fer el passat 6 d’abril i ara es farà una segona el 18 de maig. Fins ara, hi han participat 12 joves. L’objectiu d’aquesta proposta educativa és aprofundir en el concepte de desigualtat des de la perspectiva del gènere.

Es tracta d’una activitat oberta i participativa, amb exposicions teòriques, exemples pràctics, debats, treball interactiu, etc. Mitjançant el debat, el joc i les aportacions de professionals i joves es treballa la sensibilització vers la igualtat de dones i homes i com fer front a les discriminacions de gènere, així com eliminar mites, estereotips i prejudicis sexistes.

Està previst que participin en les dues sessions uns 25 joves tutelats i extutelats per la Generalitat de Catalunya que resideixen en pisos vinculats a Projectes d’Inserció Laboral (PIL) i en habitatges de Servei de Primera Acollida i Atenció Integral per a Joves Migrats Sols (SPAAI). També participen joves d’altres entitats de la ciutat com «Grans Projectes Solidaris».

A més, aquests dies, mitjançant un acord de les regidories de Benestar Social i Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus, 10 joves que formen part de l’entitat Reus Circ Social estan col·laborant de manera voluntària amb la 25a edició del Trapezi, la Fira Internacional de Circ de Catalunya. En concret, ofereixen suport tècnic i de sala en diverses activitats programades i ajuden de manera més directa en alguns espectacles com, per exemple, “Cabaret”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Catalunya amplia l’aforament a comerç, universitat i cultura

Notícia següent

Creu Roja distribueix entre dones grans material perquè es mantinguin actives a l’Hospitalet

Notícies relacionades