fbpx

Els teatres Bartrina i Fortuny aixequen el teló aquest cap de setmana

Avatar photo

El concert de l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu serà aquest dissabte 6 de febrer, a les 20:30 h, i oferirà un programa integrat per dos gegants: la "Júpiter", de Mozart, i la "Patètica", de Txaikowski.

Els teatres Bartrina i Fortuny aixequen el teló aquest cap de setmana per nodrir la ciutat de música i teatre. Per un costat, el Teatre Fortuny inicia la nova temporada de programació de l’Hivern, amb un concert de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, amb Marc Minkowski com a director convidat de la temporada simfònica de l’Orquestra. I, per l’altre, el Teatre Bartrina presenta l’obra de teatre d’Àlex Rigola “Aquest país no descobert que no deixa tornar de les seves fronteres cap dels seus viatgers”. Ambdós espais compleixen amb les mesures sanitàries que marca la Generalitat amb motiu de la pandèmia per tal de garantir la seguretat i la salut de totes les persones, tant del públic com dels artistes i del personal.

Música al Teatre Fortuny

El concert de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu serà aquest dissabte 6 de febrer, a les 20:30 h, i oferirà un programa integrat per dos gegants: la “Júpiter”, de Mozart, i la “Patètica”, de Txaikowski.

En un període de temps molt curt de l’estiu de 1788, Mozart va escriure les que serien les seves tres darreres simfonies. Turmentat i abatut pel poc èxit de l’estrena vienesa del seu Don Giovanni i atabalat pels deutes, cerca refugi en un modest habitatge a la perifèria de Viena. Aquest aïllament és el context en què escriu la «Júpiter», un sobrenom imposat per l’empresari J.P. Salomon.

Cent anys més tard, el 1893, a Sant Petersburg, Txaikovski escrivia sobre la seva darrera partitura; «L’estimo com no he estimat cap altra de les meves composicions. No exagero, tota la meva ànima és en aquesta simfonia». Nou dies després el compositor moria fruit del suïcidi. Un testament premonitori; un rèquiem líric i instrumental.

Els noms que donem als sentiments humans (alegria, tristesa, rebel·lia, dubte, certesa..) són massa grollers per definir aquests dos miracles musicals. Marc Minkowski ens descobrirà els secrets d’aquestes cartes d’amor a la humanitat.

Programa
Simfonia núm 41, en Do major, KV 551, «Júpiter» de Mozart
Simfonia núm 6, en Si menor, op 74, «Patètica» de Txaikowski.

Fitxa artística
Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu
Director: Marc Minkowski

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat

 

Teatre al Teatre Bartrina

“Aquest país no descobert que no deixa tornar de les seves fronteres cap dels seus viatgers”, d’Àlex Rigola, s’escenificarà al Teatre Bartrina aquest dissabte dia 6 de febrer, a les 20:00 h. Amb una durada de 80 minuts, la peça està dirigida pel mateix Àlex Rigola i està interpretada per Pep Cruz i Alba Pujol.

Rigol explica que “em van proposar fer un espectacle sobre la mort i ens ha sortit un espectacle sobre l’individualisme, el neoliberalisme, la família, allò immaterial, la humanitat, allò grupal, l’existencialisme, la supervivència, l’amistat, l’amor… ens ha sortit un espectacle sobre la vida”.

La dramaturga i actriu Alba Pujol conversa amb el seu pare, catedràtic d’història econòmica, durant el seu últim cicle de quimioteràpia. La pulsió de la mort ens porta a la vida. Una adaptació de les transcripcions d’aquestes converses en les que Cioran, Shakespeare, Lacan, Gil de Biedma, els germans Cohen, el Dr. Benito, Eugenio i Peter Handke ens acompanyen en el viatge.

És una coproducció de la Sala Beckett, Titus Andrònic SL, Heartbreak Hotel i Temporada Alta 2019.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

96 morts més a Catalunya per coronavirus

Notícia següent

Catalunya prepara un batxillerat de 3 anys

Notícies relacionades