Els cartells de la campanya “Parla’m en català” recorren els edificis municipals

En el marc de la campanya, també s’han organitzat tallers i xerrades de sensibilització adreçades a diferents col·lectius catalanoparlants, com l’alumnat del CNL i les parelles lingüístiques

Els cartells de la campanya “Parla’m en català”, impulsada pel Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Àrea de Reus, en col·laboració amb la Regidoria de Cultura i Política Lingüística, s’exposaran de forma itinerant als edificis municipals amb atenció a la ciutadania. Les imatges dels 4 personatges que la protagonit zen: la Masi, el Valens, el Brayan i la Khatuna es poden veure, des del 4 de setembre, a la Biblioteca Pere Anguera, on hi romandran un parell de mesos. Anteriorment, l’exposició itinerant ja ha passat per la Biblioteca Central Xavier Amorós i per l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME).

 

La campanya “Parla’m en català”, impulsada pel Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Àrea de Reus, pretén convèncer la població catalanoparlant de parlar en català als nouvinguts i també vol animar els qui l’estan aprenent a demanar que se’ls parli en català. D’aquesta manera es facilita a les persones que volen aprendre el català ocasions per posar-lo en pràctica, no es canvia de llengua pel fet que una persona sembli que no és d’aquí i es cerca afavorir que el català continuï sent la llengua parlada en un nombre elevat d’interaccions comunicatives.

 

Aquesta iniciativa consta de vídeos i cartells protagonitzats per quatre alumnes estrangers del CNL que expliquen els motius pels quals demanen que els seus interlocutors es mantinguin parlant en català quan conversin amb ells. Són Valens Niyitegeka, de Ruanda; Masoomeh Pooladi, de l’Iran; Khatuna Tsanava, de Geòrgia, i Brayan Quilindo, de Colòmbia. En el marc de la campanya, també s’han organitzat tallers i xerrades de sensibilització adreçades a diferents col·lectius catalanoparlants, com l’alumnat del CNL i les parelles lingüístiques.