fbpx
Diumenge, 3 de març de 2024
És notícia

El Teatre Fortuny presenta la programació per al primer semestre del 2022

Avatar photo

El Consorci del Teatre Fortuny de Reus ha presentat aquest matí l’oferta artística prevista per al primer semestre del 2022 pensada per a un públic ampli i divers i amb noms destacats del panorama artístic. En la nova programació el teatre tindrà un fort protagonisme, amb l’exhibició dels títols més destacats que estan actualment a la cartellera i alguns dels que s’estrenaran properament.

La programació s’ha presentat després de la reunió del Consorci del Teatre Fortuny que ha informat que la programació que es presenta és una de les més extenses i variades, en la qual es vol cridar l’atenció d’un ampli segment de la ciutadania, que podrà trobar al teatre reusenc una oferta diversa, per a tots els gustos i edats. A la reunió hi ha assistit l’alcalde de Reus, Carles Pellicer; la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, i el gerent del Consorci, Josep Margalef, que ha detallat la programació preparada.

Per a aquest pròxim semestre de programació el Consorci del Teatre Fortuny presenta un total de 32 espectacles i 41 funcions. Hi haurà 16 espectacles de teatre, 5 de música, 4 de dansa (amb 6 funcions), 2 òperes, un espectacle musical (amb 2 funcions) i 4 espectacles familiars (amb 8 funcions).

Es podrà veure “Història d’un senglar”, amb l’actor Joan Carreras (Premi Max i Premi Butaca al millor actor); “Oncle Vània; un concert de l’OBC, en exclusiva a la demarcació de Tarragona, o un recital de Clara Peya, una de les creadores més originals i úniques, guardonada amb el Premi Nacional de Cultura del 2019.

S’ha programat el grup de dnsa i percussió internacional Maymanà o la presentació del nou disc del grup de Constantí Els Pets. Alguns altres títols destacats són “Puertas abiertas”, d’Emma Riverola, amb Cayetana Guillem Cuervo; l’espectacle en solitari de Carles Sans, component d’El Tricicle, o “Los pazos de Ulloa”, amb Pere Ponce encapçalant el repartiment.

En el nou semestre de programació també es podrà viure una nova edició del Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri i, també de dansa, la darrera producció del Ballet de Catalunya, “Don Quixot”.

Amb el Cicle d’Òpera a Catalunya arribaran a Reus les òperes “Don Pasquale” i “Rigoletto”.

Una de les novetats previstes és la creació d’un espectacle poètic musical en homenatge al poeta Gabriel Ferrater en el marc dels actes de commemoració de l’Any Ferrater que serà el 2022.

En l’apartat d’espectacles familiars, el Fortuny tindrà les actuacions del darrer muntatge de Dagoll Dagom i Dàmaris Gelabert, “Bye Bye Monstra”; “Les aventures del lleó vergonyós”, del grup El Pot Petit i l’actuació del grup d’animació infantil Cantajuego.

La nova temporada tornarà a tenir títols del cicle Grans Mestres, amb 8 noves propostes.

Finalment, el mes de juny el Teatre Fortuny programarà l’activitat pedagògica, que agruparà a diverses escoles, per tal de portar a terme la cantata «La veu de la Terra», un projecte impulsat per Camp d’Aprenentatge Pau Casals, conjuntament amb el Servei Educatiu del Departament d’Educació per tractar, mitjançant l’àmbit artística i especialment la música, el canvi climàtic.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Vaga a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa aquest dimarts

Notícia següent

La Fira de Santa Llúcia de Canyelles supera els 70.000 visitants

Notícies relacionades