El PSC de Reus proposa un gran parc de 15 ha per a la ciutat

Sandra Guaita crearà el 'Gaudí Park' una gran zona verda lúdica amb miniatures de les obres de Gaudí, zones d'aigua, de restauració i d'activitats familiars.

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

La candidata socialista a l’alcaldia de Reus, Sandra Guaita, ha anunciat aquest matí la creació d’un gran parc a la ciutat, el Gaudí Park. “Es tracta d’un gran espai familiar, lúdic i esportiu amb reproduccions d’obres d’Antoni Gaudí”, ha explicat Guaita, qui ha afegit que “amb aquest espai generarem un pol d’atracció, però també que els reusencs i les reusenques tinguin més zones per gaudir”. La ubicació d’aquest parc serà cap a la zona oest de Reus, ocupant unes 15 hectàrees, pròxim a les piscines municipals, dotant d’un gran espai verd a la ciutat i promovent espais de regeneració urbana tot connectant els barris de Sol i Vista, Pelai i la Immaculada.

El parc inclourà diverses reproduccions d’obres a petita escala com per exemple de la Sagrada Família. Però a més, també hi haurà grans zones verdes, una zona de jocs d’aigua, un llac, espais de restauració i un auditori descobert per a la realització d’espectacles, actes i concerts”, ha detallat Guaita, qui ha argumentat que “per a la zona de jocs d’aigua i el llac s’utilitzarà aigua reciclada i, a més, servirà per crear grans calaixos d’emmagatzematge d’aigua de la pluja, per tal d’aprofitar-la al màxim”. Aquest gran emmagatzematge servirà també per regar aquest parc i els altres de la ciutat.

La situació actual dels terrenys proposats pel parc, és diversa, per la qual cosa no s’ha concretat quins seran. Alguns són públics i d’altres privats, i les qualificacions urbanístiques són diverses.

UN PROJECTE DE FUTUR

L’alcaldable socialista ha remarcat també que “aquest és un projecte per anar realitzant en diferents fases, ja que és evident que tot de cop no es podrà executar”, a més, ha afegit que “buscarem finançament extern per fer-lo realitat”. Amb aquest projecte el PSC buscarà “reforçar la marca Reus, avançar cap a una ciutat amb zero emissions netes de CO2, guanyarem un gran espai pel gaudi de tota la ciutadania, un exemple més del model de ciutat que es basa en els eixos de ciutat verda i sostenible per millorar el dia a dia de les persones”.

Aquest, però, no és l’única iniciativa dels socialistes pel que fa a parcs i zones verdes, ja que Guaita ha insistit que “actuarem en tots els parcs de la ciutat per tal de fer-hi les millores pertinents i augmentar la presència d’arbrat. I el mateix farem amb les places que ara són grises i dures, per fer-les més verdes i amables”. Guaita ha afirmat que pretén crear una xarxa verda a Reus, formada per parcs que no estaran a més de cinc minuts de distància l’un de l’altre. Finalment, Guaita ha assenyalat que “no només es tracta de fer millores, també un manteniment correcte dels parcs i zones verdes de la ciutat”.