El Pla Estratègic Reus Horitzó 32 arranca el dimecres 9 de juny

L’acte de constitució tindrà lloc a l’auditori de l’edifici Tecnoparc a partir de les 17:30h

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Pla Estratègic Reus Horitzó 32, el procés de definició col·lectiva de la ciutat a 10 anys vista, arrenca el pròxim dimecres 9 de juny la fase de participació ciutadana amb l’acte de constitució del fòrum ciutadà, l’òrgan principal encarregat d’aportar els continguts i les propostes per a l’elaboració del document estratègic de futur. L’acte de constitució tindrà lloc a l’auditori de l’edifici Tecnoparc a partir de les 17:30h, i es podrà seguir en directe per Internet al web i al canal de Youtube de l’Ajuntament.

El Fòrum ciutadà és l’òrgan responsable de definir i consensuar els continguts del Pla estratègic Reus Horitzó 32. Es tracta d’un òrgan paritari, format per unes 200 persones i presidit per la vicealcaldessa, Noemí Llauradó. Estarà format per persones de l’àmbit acadèmic, expertes en diferents àmbits de coneixement i d’experiències, agents clau de la ciutat i persones inscrites al registre ciutadà. S’ha vetllat perquè la seva composició sigui heterogènia per tal de garantir la pluralitat, la diversitat de perfils i el màxim d’aproximacions vivencials possible.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la vicealcaldessa de Reus, Noemí Llauradó, van presentar el passat 14 d’abril l’inici del procés d’elaboració del Pla Estratègic de Ciutat “Reus Horitzó 32”, la proposta del Govern de Reus per projectar la ciutat a 10 anys vista i facilitar l’impuls d’iniciatives de ciutat a llarg termini.

L’elaboració del Pla Estratègic de Ciutat tindrà diferents fases:

  • Diagnosi de ciutat, a partir de dades i documents ja existents a l’Ajuntament i també amb la participació externa d’agents socials i econòmics de la ciutat.
  • Definició de la ciutat a 10 anys vista, que implicarà la creació de diversos espais de reflexió i participació per recollir la mirada de la ciutadania.
  • Concreció de què cal fer per aconseguir la ciutat definida per d’aquí a 10 anys, és a dir, l’estratègia a seguir, amb objectius i accions.
  • Seguiment per avaluar el compliment el pla.

El Pla Estratègic de Ciutat Reus Horitzó 32 inclourà la participació de la ciutadania en diversos aspectes:

  • Creació del Fòrum ciutadà, encarregat de concretar els continguts del pla.
  • Procés participatiu de gran format per recollir propostes de la ciutadania.
  • Implicació del cos tècnic de l’Ajuntament de Reus.
  • Participació activa dels grups municipals presents al consistori.
  • Invitació als municipis de l’entorn amb qui Reus té  una relació més forta i històrica a fer aportacions al pla.