El nou servei de recollida de residus i neteja viària de Reus entrarà en servei divendres

El contracte, per deu anys, s'ha adjudicat per més de 100.000 euros

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Camionet de la neteja viària amb el logo 'Reus Net'. CEDIDA

Reus posa en marxa de manera progressiva a partir d’aquest divendres 1 d’octubre el nou servei de recollida de residus i neteja viària, amb l’objectiu de millorar les prestacions actuals. Es busca “un servei més eficient i flexible, i adaptat a les característiques de cada barri de la ciutat”, segons afirmen fonts de l’Ajuntament.

Serà un servei adaptable als canvis durant els deu anys de vigència del contracte, i prioritzarà el mínim impacte ambiental mitjançant un parc mòbil i una maquinària més sostenibles, i a l’adopció de tecnologies més netes. El nou servei, adjudicat a la UTE Reus Net, formada per Valoriza Servicios Medioambientales SA i José Antonio Romero Polo SAU, s’ha adjudicat per 106.424.360 euros per als deu anys de contracte.

Segons informen fonts municipals, el nou contracte de recollida de residus aposta per la millora de la qualitat ambiental, ja amb la renovació de la maquinària amb l’adquisició de vehicles menys contaminants. La flota comptarà amb els següents vehicles elèctrics: 1 turisme, 35 vehicles auxiliars, -15 amb equips hidronetejadors-, i 5 furgonetes. En el cas dels 17 camions de recollida, s’ha optat per adquirir vehicles propulsats per gas natural, en substitució dels motors de combustió tradicionals.

La inversió en maquinària és de 5,4 milions d’euros per la neteja viària i de 5,1 milions per la recollida de residus, el que suma, tenint en compte els mitjans comuns, un total de 10, milions. Hi haurà un increment del número de contenidors -es passarà de 1.825 contenidors a 2.100. També augmentaran el nombre de recorreguts -de 56 recorreguts d’escombrada manual a 66. Per a la prestació dels serveis, es comptarà amb tres instal·lacions: una al parc de la neteja i dos locals auxiliars que s’adequaran.